Liikmete kogemusi

Foto: Erkki Kesa
Kettaheiteäss Märt israel naudib Sparta jõusaalikultuuri.

Kettaäss Märt Israel naudib Sparta jõusaalikultuuri

12:57 18. oktoober 2013

Spartas rassiv kettaheiteäss Märt Israel naudib meie jõusaali melu ja sõbralikku õhkkonda, mis annab tema sõnul treeningutele erilise energialaengu.

Märt Israeli tõusujoones olnud karjäär sai tagasilöögi möödunud suvel, kui ta vigastas tõsiselt kätt. Purunesid sidemed ning küllap ka Märdi selle suve suured plaanid.

Ometi kuuluvad vigastused tippsportlase elu juurde ning tagasilöökidest tuleb lihtsalt üle saada. Viimastel aegadel näeb Märti üha sagedamini Sparta jõusaalis raskustele tuult alla tegemas. "Mulle meeldib see, et Spartas pole kunagi probleeme raskuste leidmisega - saan lisada jalapressile kasvõi 250 kilo, ilma et kettad otsa lõppeksid," vahendab Märt muljeid ja lisab paljunäinud mehena, et see on tõsise tegija jaoks oluline aspekt.

"Sparta jõusaalis on kõik vajalikud treeningvahendid - kangid, kettad ja masinad - olemas, ise ei pea midagi leiutama, vaid saab rahulikult keskenduda peamisele - treeningule." Isegi spetsiifilist "militaarpressi" - jalad õhus rinnalt surumist - saab Israeli sõnul Spartas rahulikult ja suurte raskustega teha.

Spartas on treeninguid inspireeriv melu

Märdi isiklik kettaheiterekord on 12. mail 2011 aastal Chula Vistas heidetud 66,98, mõistagi on tal plaanis tulevikus nihkuda veelgi lähemale ihaldatud 70 meetri piirile. Selle eesmärgi saavutamiseks ammutab Märt abi ka Sparta jõusaalist, mida ta on vahelduva regulaarsusega külastanud juba 2010. aastast alates. "Alguses harjutasin siin koos tõstjatega," meenutab ta ning kinnitab, et on tasahilju kõik oma üldfüüsilised treeningud toonud Spartasse, kus tema sõnul "jõusaali kultuur on väga kaugele arenenud". Tõeline tunnustus maailma erinevaid jõusaale külastanud kettaheitetuusalt.

Märt toob eraldi välja veel Sparta jõusaali kaastreenijate sõbraliku suhtumise ning inspireeriva melu, kõik need inimhääled ja kangide metalsed kolinad. "Suuri raskusi on hea tõsta, kui on nii palju rahvast ümberringi," kiidab ta oma "saalimuusasid".

Mullu tõi Märt Spartasse ka oma Taanist pärit sõbra, kes korraldab oma kodumaal erinevaid spordivõistlusi, muuhulgas ka jooksumaratone ning kelle koduklubiks on Kopenhaageni Sparta. "Ta tuli siia, imestas siinse kõrge jõusaali taseme üle ja lubas muljeid ka kodumaal jagada. Tegi siin isegi pilti. Naljakas oli vaadata, et ka tal oli särgi peale kirjutatud Sparta," muheleb Märt.

Ühe soovituse annab ta aga küll kaasa: "Kui saaks veel kuhugi riietusruumi tuua jäävanni, nagu USA-s olen kohanud, kus pärast trenni lihashooldust teha - siis oleks ülisuper."

Mine tea, ehk ongi see järgmiseks sammuks jõusaalis treenijate eest paremaks hoolitsemiseks.

 

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.