Rühmatreeningute uudised

IntervallVentti - tund vatti ja vilet!

Aus ülestunnistus: olin tühi nagu kumm!

13:32 18. märts 2011

"Tund aega hoogsas tempos treenimist võib ka kõige sitkema harrastussportlase tühjaks pigistada." Nii kirjeldab Marius Undi IntervallVentti tundi ajakiri "Jooksja".

Sparta sisetreeningutel võib lihtsal viisil oma tahtejõu piire kompida. Selleks pakutakse treeningut, mille nimetus IntervallVentti on tuletatud soome keelest. "Põhjanaabrid kasutavad ütlust: "Olen ihan ventti". Olen tühi nagu kumm, mille ventiil on välja keeratud. Soome suusatajad kutsuvad sellist treeningut kuntopiiri´ks ehk kehaliseks ettevalmistuseks.

Tund aega muusika saatel vatti ja vilet kätkeb endas peamiselt oma keha raskustega sooritatavaid jõu- ja staatikaharjutusi nii kerelihastele kui ka kätele ja jalgadele. Treening kulgeb rütmis 40 sekundit tööd ja 20 sekundit puhkust, lihastesse tulvav piimhape on tavaline. Igat harjutust tehakse järjest kaks seeriat. Korraliku koormuse saab ka südame-veresoonkond, sest mitmed harjutused tehakse hüpeldes.

Super vastupidavustrenn

"See on väga hea jõuvastupidavustrenn, mis sobib eri vastupidavusalade ettevalmistuseks," ütleb treener marius Unt, kes kuulub ka Eesti tippmassööride hulka. tema sõnul on ventti-treeningu puhul tavaline, et esimesel kolmel korral ootab harjutajat nn. sportlik surm ehk koju tuleb minna surmväsinuna, kuid neljandat trenni ta juba naudib.

"Oma rühma lastega jõudsin isegi nii kaugele, et tegime igat harjutust kolm seeriat," toob Unt innustava väite.

Ehkki ventti-treeningul saab vatti kogu keha, võib keskenduda kas rohkem käte-, jala- või kerelihaste arendamisele.

"Suur pluss on, et igaüks saab valida koormust oma treenituse ja töövõime järgi," lausub Unt. "Kes teeb kolmkümmend kükist üles hüpet, kes kakskümmend või viis. Oluline on nelikümmend sekundit töötada ja kannatada viimased kümme sekundit alati lõpuni, mitte alla anda. vahet pole, kas koos rassivad Eesti meistrid või algajad, pingutama innustavad üksteist kõik."

Tutvu Intervallventti näidisharjutustega meie facebooki fännilehel:

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.