Rühmatreeningute uudised

Eiko Toom laiendab treeneriampluaad ka rühmatreeningute poolele

15:00 06. oktoober 2014

Siiamaani suusatreenerina töötanud Eiko Toom laiendab oma ampluaad ka rühmatreeningute poolele, hakates juhtima PumpFX, 3TPump ja Power Balls tunde.

Kaks aastat Sparta suusagrupis Jaanus Teppani parema käena töötanud Toom on pärit Võrust ning harjutanud samas suusagrupis koos Erkki Jallai ning Anti Saarepuuga. Ta on tulnud viiekordseks Eesti noortemeistriks suusatamises ning kuulunud ka täiskasvanute meistrivõistlustel pronksmedali võitnud teatenelikusse.

Treeneritööd peab Eiko nii enda hobiks kui ka elustiiliks. Rühamtreeningute tundmatutesse vetesse sukeldumist põhjendab ta sooviga kogeda uusi väljakutseid. "Eks algus on olnud ka minu jaoks raske, aga rühmatreeningud distsiplineerivad," ütleb Eiko. kes peab ennast heatujuliseks treeneriks, kes suudab motiveerida inimesi.

Eiko omamoodi "firmatreeninguks" võib kujuneda PowerBalls-nimeline tund, mille sisu on laenatud suusatajate füüsilisest ettevalmistusest. "Tunni täidavad erinevad harjutused topispallidega," paljastab Eiko. "Treening baseerub lihasvastupidavusele ning eeldab head füüsilist vormi ja tahet 5 ja 3 kg pallidega läbi teha lihtsaid ja loogilisi harjutusi," sõnab Eiko.