Uudiseid Spartast

Kostja Vassiljev ja Sparta noortetreener Liivo Leetma.

Konstantin Vassiljev vutipoistele: seadke endale kõrgeid eesmärke!

15:12 08. september 2014

Hiljuti Sparta väikeste jalgpallipoiste treeningut külastanud Eesti koondise poolkaitsja Konstantin Vassiljevi sõnul algab teekond tippmängijaks õues sõpradega palli tagaajamisest.

Praegu Poola kõrgliigas Gliwice Piastis palliv, kuid juba sealses debüütmängus jalga vigastatud Kostja Vassiljev leidis oma kiirest päevarütmist aega külastada Sparta 2004-2005 sündinud poiste treeninguid Kotka staadionil.

Umbes poolsada väikest pallurit kuulasid suu ammuli Eesti koondise raudvara nõuandeid ning meenutusi oma poisipõlvest.

Alustuseks tuletas Maardus jalgpallurikarjääri alustanud Vassiljev pisikestele kuulajatele meelde, et nad naudiksid tänapäeva suurepäraseid treeningtingimusi. „Uued pallid, mugavad väljakud – kõik see on teil olemas!“

„Kõik algab õuejalgpallist!“

Kui Vassiljev 80-nendate aastate lõpul Maardus treeningutel hakkas käima, siis sellised privileegid puudusid. Korralikku varustust nappis ning väljakudki olid tagasihoidlikud.

Küll oli aga poistel olemas meeletu tahe nahkkera taga ajada. „Igal vabal hetkel mängisime õues jalgpalli. Toona ei pidanud keegi muru niitma, nüüd on aga traktoritel muruniitmisega küllalt tööd,“ võrdleb ta kujukalt eilset ja tänast. „Kõik algab pihta õuest!,“ julgustas ta poisse rohkem ka omaalgatuslikult pallimängu lihvima. „Selleks et tippu jõuda, tegin meeletult tööd.“

Ja töö on tänaseks kandnud ka magusaid vilju. Näiteks palliga suudab Vassiljev praegugi žonglöörida umbes sadakond korda. „Trikitamisest palju tähtsam on õppida head söötu andma,“ viitas maestro Vassiljev meeskonnamängu olulisusele.

Peatselt Maardust Tallinna trenni käima hakanud Kostja Vassiljev meenutas, et spordiga võrdselt tähtsaks pidas ta ka hariduspõllu kündmist. „Vahepeal tegin kodutöid lausa bussis,“ ütles Kostja, kes lõpetas keskkooli hõbemedaliga. „Ainult füüsika oli neli,“ muheles ta.

„Kui tahad korralikult vutti mängida, siis hoia kooliasjad korras,“ rõhutas kogenud mängija teadmiste tähtsust.

Lapsepõlvelemmikuks Diego Maradona

Toona oli noore mängumehe iidoliks argentiinlane Diego Maradona, hiljem on soosikute hulka kuulunud Roberto Baggio, Andres Iniesta, Xavi ning Andrea Pirlo.

Tänaseks kolmel korral Eesti parimaks jalgpalluriks valitud Vassiljev avaldas lootust, et mõni täna tema nõuandeid kuulanud väike spartalane seisab ka ise 15 aasta pärast uue põlvkonna mängijate ees ja jagab kogemusi ja õpetussõnu.

„Seadke endale kõrgeid eesmärke ja mõelge suurelt,“ soovitas ülimalt sõbraliku olekuga Eesti koondislane.

Väikeste spartalaste näolt peegeldus igatahes siiras tänu Kostja külaskäigu osas ning vastuse said ka kõik temale esitatud küsimused.

Küllap said ka Sparta jalgpallurite treenerid vutivõluri kohalolekust uue inspiratsioonipuhangu ja veelgi kõvema tahte poistest osavaid pallureid vormida.

Vaata pildigaleriid Sparta FB-lehelt:

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.