Uudiseid Spartast

Intervjuu bikiinifitnessi sportlase Elisabeth Atamanskiga

12:09 08. jaanuar 2024

Ei ole palju sportlaseid, kes pärjatakse ühel hooajal nii maailmameistri-, Euroopa meistri, kui ka Eesti meistri tiitliga. Spartas treeniv Elisabeth Atamanski on üks neist! Uurisime, milline on tema päevakava, millised harjumused on teda selliste tulemusteni viinud ja kuidas ta bikiinifitnessini jõudis. 

Milline oli sinu side spordiga enne bikiinifitnessi jõudmist?

Olen kogu elu olnud sportlik ja harrastanud erinevaid spordialasid. Kõige kauem tegelesin võistlustasemel ratsaspordiga, täpsemini koolisõiduga. Ratsasporti harrastasin 9 aastat, tol ajal olin 2x Eesti Meistrivõistluste ja Sisemeistrivõistluste Vice-Champion ehk hõbemedal. Käisin paar korda ka välismaal võistlemas ning ühe korra sain ka Saku Suurhallis Horse Show areenil võimaluse võistelda.

Aastakese tegelesin ka 6x nädalas Muay Thai’ga Marko Moisari käe all.

Kuidas jõudsid Team Reinartini ja kui kaua jõusaalis treenisid, enne kui esimest korda lavale läksid?

Läbi Instagrami reklaami ja Kaisa Kuusõmme.

Mitu aastat oled bikiinifitnessiga tegelenud ning kas ja kui palju on ala selle ajaga muutunud?

Minu esimene hooaeg oli aastal 2019. Nende aastatega on tase väga palju tõusnud ja muutub iga aastaga aina populaarsemaks, väga palju uusi sportlasi on peale tulemas.

Ütleks nii, et selle vormiga, millega ma oma esimesel hooajal saavutasin esikohti, ei saaks praegu isegi finaali. See peaks ütlema kenasti, kui palju ala arenenud on... ????

Oled Euroopa meister, maailmameister, Eesti meister- kas sellised saavutused on miski, mille endale karjääri alguses kohe eesmärgiks panid või oled võtnud pigem “üks hooaeg korraga”?

Olen alati suuri eesmärke seadnud endale ja teinud asja ‘’all-in’’ mentaliteediga, eks ikka ju sportlane tahab võita. Mäletan kui esimesel hooajal läksin Juuniorite MM-ile ja mõte oli ikka võita. Ma olen väga suurelt mõtleja ja usun, et peab, suurelt peab mõtlema!

Aga eks ikka üks hooaeg korraga, ei mõtle hooaega tehes järgmistele, vaid panen siin ja praegu mängu KÕIK.

Viimase hooaja eesmärk- tulla Euroopa, Maailma ja Eesti meistriks ning teha enda elu õige parem vorm- oli mul tegelikult isegi uusaasta eesmärkidesse paberile kirjutatud. Samuti päevikusse, mida pean, kirjutasin neid lauseid IGA PÄEV. Näiteks tegin paar korda nädalas enne magamaminekut visualiseerimist: panin silmad kinni ja kujutasin end ette Hispaanias poodiumil, kuidas mulle medalit kaela riputati, kuidas Eesti hümn mängis ja kogu seda emotsiooni, pisaraid. Mul tulid ka visualiseerides pisarad silma - see on üks võimas abivahend

Mis on olnud sinu sportlaskarjääri kõige kõrgem hetk ja kõige madalam hetk?

Kõige kõrgem hetk on ikka Euroopa ja Maailmameistri tiitlid, kogu see emotsioon, lähedaste ja treenerite näod, tunne.

Madalam hetk... Hetkel nagu ei oska öelda, eks raskeid hetki ikka on. Võibolla need, kui oled endale seadnud suured ootused, aga tulemus on teine. Need hetked inimese ja sportlasena, kuidas sellest välja tulla, kasvada ja edasi liikuda. Mida sellest õppida, et olla veel parem.

Oled nüüd ka ise treener. Mis sulle selle ameti juurdes kõige rohkem meeldib? Kas võtad praegu juurde ka uusi kliente ja kas sinu juurde võivad tulla igal tasemel jõusaalihuvilised?

See ei tundu mulle isegi tööna, sest armastan seda niivõrd palju. Nii hea tunne on enda kogemusest aidata teistel jõuda oma eesmärkideni, muuta nende elusid, näha seda siirast rahulolu, rõõmu ja arengut!

Teiste aitamine annab nii palju mulle tagasi ja toob mu ellu palju ägedaid inimesi.
Hetkel võtan saalis treenimiseks juurde pigem edasijõudnumaid ja sportlasi, sest viibin palju ajast Rootsis, mistõttu on algajatega keerulisem. Online kliente võtan aga vastu alati igal ajal! Online treeningud pole lihtsalt kavad, vaid võin öelda, et suurem osa moodustab isegi vaimne tugi ja niiöelda coachimine. Tegelen väga palju inimeste vaimse poolega, sest see on üks aluseid kõigele.

Lisaks olen hetkel nokitsemas ühe põneva projekti kallal, seega uuel aastal ehk!

Kui saaksid öelda tagantjärgi ühe nõuande iseendale enne oma esimesi bikiinifitnessi võistluseid, siis mis see oleks?

Ära mõtle üle, usalda ja naudi! Sa teed piisavalt, sa oled piisav!

3 asja, mida soovitaksid igaühel oma päevakavasse lisada.

Hommikul ja õhtul aeg iseendale vähemalt 30-60 min (ilma telefonita, telekata), päevikusse kirjutamine enda päevast, tänulikkuse avaldamine! 

Hommikuti endale päeva taotluse seadmine. Jalutamine, liigutamine ja samuti hingamine, sügavalt hingamine. Eriti ärevates olukordades.

Kindlasti on mega suur mõju meditatsioonil, aga see on protsess. Kohe alguses 30 min ei ole vajalik, alustada kasvõi 5-10 min. Või reaalselt praktiseerida mediatsiooni ja hingamisrännakuid, tean soovitada ühe väga imelist naist, kelle poole pöörduda!

Milline sinu üks tavaline päev välja näeb?

Oleneb päevast, aga ärgates alati klaas vett, õunasiidriäädikas, kohv ja aeg iseendale vähemalt 1 tund! Olgu selleks siis jalutus, meditatsioon, jooga, venitamine. Kirjutamine on alati 100%, lihtsalt vaikuses istumine 10-15 min, tantsimine. Hommikusöök koos hea muusikaga. Siis oleneb kas teen tööd arvutis ja lähen trenni või trenni ja siis tööd või annan trenne - ühesõnaga olenevalt päevast. Muidugi töötan 24/7, seega enamjaolt töötan kõndides telefonis ka, vastates enda armsatele online klientidele jne. Mõni päev ei tee nii palju tööd arvutis, vaid vaatan jooksvalt ja veedan aega mõne armsa inimesega, teen midagi enda jaoks. Ühesõnaga mul pole sellist asja nagu ‘’tavaline päev’’. Iga päev on eriline ja teistmoodi minu jaoks. Püüan muuta enda päevi võimalikult nauditavaks ja luua mitmekesisust.

Ja lõpetuseks üks kiirete vastuste voor:

1. Trenažöör, mis mulle Sparta jõusaalis kõige rohkem meeldib, on.. PRIME FITNESS masinad!

2. Dieedi ajal igatsen toitudest kõige rohkem…piimatooteid.

3. Laul, mida praegu trennis kuulan on…seinast seina alates rapist kuni väga imalate lugudeni.

4. Viie aasta pärast tahaksin olla…mega võimas naine, kes täiega teeb oma asja ja aitab teistel oma elu to the fullest elada.

 

Käisime Elisabethi ja tema treeneri Peep Reinartiga trennis kaasas. Neli videot leiad SIIT, SIIT, SIIT ja SIIT.

 

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.