Sparta korraldab või toetab, tule osalema või sõpra toetama!

27 N 10

Jõusaali liiga 1. etapp. Padrunikasti hoidmine enda ees

Sparta jõusaalis
kuni 02. november


27. oktoobril  käivitub ka tänavu Sparta jõusaalis terve talve vältav võistlussari, et selgitada välja jõusaali kuningas ja kuninganna. Uuendusi pungil sarja avaalaks on padrunikasti hoidmine sirgetel kätel.

Millised on tänavuse jõusaali liiga uuendused?

Jõusaali peatreeneri Argo Aderi sõnul on esimene muudatus uudne punktisüsteem, teiseks on võimalik osaleda lisaks meeste ja naiste arvestusele ka segasarjas, kus tiimis on üks mees ja üks naine. "Ja last, but no leastlisanduvad tänavusel võistlushooajal uued alad, mis annavad edušansse ka teiste profiilidega võistlejatele - noolevise, disc golfi täpsusvise, pea vee all hoidmine," kõneleb Argo ja lisab, et samuti on võimalik ühte ala teha terve nädala jooksul. "Aga ühe korra, mitte pidevalt tulemust parandades."

Kõikide alade võitjatele on auhinnad, samuti autasustatakse üldarvestuses kolme parema hulka pääsenud võistlejaid. Ootame jõusaali liigaga liituma kõiki huvilisi, nii algajaid kui ka edasijõudnud spordisõpru.

Võistluste reglement

1. Eesmärk

SPARTA jõusaali liiga esmärgiks on pakkuda jõusaalis treenijatele võistlusväljundit ning võimalust võtta mõõtu oma treeningkaaslastega, samuti populariseerida jõusaali treeninguid Spartas.

2. Osalejad

Võistlustel tohivad osaleda 16-aastased ja vanemad  treenijad. Meestele ja naistele eraldi arvestus, samuti segapaaridele (1 mees+1 naine). Iga võisteleja saab osaleda ainult ühes sarjas, segasarjas ei saa hooaja keskel paarilist vahetada.

4. Võistluste süsteem

Liiga koosneb kümnest erinevast võistlusest. 

Kõik etappidel osalejad saavad punkte, mis liidetakse üldarvestuse paremusjärjestuse väljaselgitamiseks omavahel kokku. Punktide määr sõltub otseselt osalejate rohkusest, näiteks 35 osalejaga võistluse võitja saab 35 punkti ning viimaseks jäänu 1 punkti, võrdsete tulemuste korral jagatakse punktid vastavate võistlejate vahel proportsionaalselt ära.

Üldvõitja väljaselgitamisel lähevad arvesse KÕIGI ETAPPIDE TULEMUSED.

Üldarvestuses võrdsuse korral saab paremuse võistleja, kellel on rohkem esikohti. Selle võrdsuse korral eelistatakse võistlejat, kellel on rohkem teisi, kolmandaid jne. kohti. Kui kõik parameetrid on võrdsed, siis saab paremuse selgitamisel määravaks kõrgem koht võistluste viimasel etapil

Jõusaali liiga võistlused:

27.10 - 2.11 Padrunikasti hoidmine enda ees

17.-23.11 Suusaergomeetrite tõmbamine

8.-14.12 Lõuatõmme korduste peale 

12.-18.1 Sõudeergomeetrite võistlus

2.-8.2 Rööbaspuudel surumine – korduste peale

23.2-1.3 Noolevise

16.-22.3 Jalgade tõstmine horisontaali

6.-12.4 Pea hoidmine vee all

27.4.-3.5 Rippumine

18.-24.5 Discgolf (5 katset)

5. Võistluste reeglid

Igal võistluse täpsed reeglid koostavad Sparta jõusaali treenerid ja need avalikustatakse vähemalt 5 päeva enne võistlust.

6. Kohtunikud

Kohtunikutöö eest vastutavad Sparta jõusaali treenerid Argo Ader, Marek Morozov, Margus Silbaum, Indrek Verro  ja Oleg Anissimov.

Punktiarvestuse eest vastutab Leho Soosilla.

7. Auhinnad

Iga võistluse parimat autasustatakse erinevate auhindadega, mis täpsustatakse jooksvalt iga etapi alguseks.

Liiga üldarvestuse esikolmikut autasustatakse erinevate auhindadega.

9. Registreerumine

Võistlusteks pole eelregistreerimist, vaid registreerimine toimub koha peal võistluseks ettenähtud aja jooksul

Lisainformatsioon:  Argo Ader (argo@sparta.ee).

11. Vaidluste lahendamine

Võimalikud protestid lahendatakse koha peal või hiljemalt võistlusele järgneval päeval.

Korraldaja jätab endale õiguse teha hooaja vältel juhendis muudatusi.