Jõusaali uudised

Sparta jõutõstjaid hakkab juhendama Margus Silbaum

16:39 09. veebruar 2010

 Spartas algavad kauaoodatud jõutõste treeningud, mida hakkab läbi viima jõutõstja Margus Silbaum. "Eesmärgiks on tagada igale sportlasele optimaalne areng püstitatud eesmärgist lähtuvalt," kõneleb Silbaum.

 Jõutõstmist on Eestis harrastatud viimased 30 aastat. Eelkõige paelub harrastajaid selle spordiala juures harjutuste (kükk, surumine, jõutõmme) lihtsus, kuuluvad ju need enamuse spordialade harjutusvalikusse.

Algajast kuni maailma tasemel tegijani on küll pikk tee, kuid nagu näha, pole selle läbikäimine pisikeses Eestis päris lootusetu tegevus. 
 
Järvamaalt pärit Silbaum on tõusnud kõva töö ning sihikindla harjutamisega maailma absoluutsesse tippu. Tema saavutused on muljetavaldavad: Silbaum on Euroopa hõbemedalimees, 17 kordne Eesti meister, 7 kordne Eesti absoluutne tšempion ning ta on tunnistatud sellel sajandil viiel korral vabariigi parimaks jõutõstjaks. Ka tema rekordite CV on effektne: ta on kükkinud 335 kilose kangiga, surunud lamades 230 kilo ning saanud jõutõmbes maast üles 347,5 kilo. Silbaum kuulub nende väheste hulka, kes jõutõstmises on kolme alaga kokku maagilised 900 kilo!

Õige toitumine viis medalitele

Silbaumi eesmärk on treenerina tagada igale Sparta jõutõstjale optimaalne areng püstitatud eesmärgist lähtuvalt. "Treeningkava saab olema igale sportlasele individuaalne, kestvusega 30 päeva, mille tulemustest lähtudes koostatakse järgneva 30 päeva kava," tutvustab ta oma käekirja.
 
Kindlasti ei saa ükski sportlane üle ega ümber toitumisest, millest sõltub nii tulemus, kui ka näiteks keha rasvasisaldus. Siinkohal saab parimat tuge pakkuda just Sparta jõutõstjate treener Silbaum, kes väidab, et just õige toitumine on võimaldanud tal EM ja MM medalid võita.
 
Silbaum on Sparta jõusaalis iga päev kell 15 - 20, harjutades ise ning viies läbi treeninguid. Ta hakkab treenima nii noori, kui ka täiskasvanuid.
 
Jõutõstmise trenni on oodatud on nii algajad, kui ka edasijõudnud, olenemata soost, kellel vanust 12 või rohkem. Loomulikult on oodatud naised-mehed vanuses 20-60aastat, kui ka üle 60 aastased, keda Eestis järjest rohkem võistlustel võib kohata.
Noorte treeningud hakkavad toimuma esmaspäeviti, kolmapäeviti ja reedeti kell 15-17 ning täiskasvanuid hakkab Silbaum juhendama teisipäeviti ja neljapäeviti kell 17.30-19.30.

 

 

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.