Uus SPORT pakett teadlikule tegijale!

Loe lähemalt

Jõusaali uudised

Kaisa Abner: kõhulihased tulevad külmiku sisust, mitte treenimisest

22:22 12. mai 2020

Personaaltreener Kaisa Abner on eriolukorra ajal veetnud palju aega looduses liikudes ning maal talutöid tehes. „Minu lemmitegevus on puudelõhkumine,“ ütleb ta.

Kuidas Sa ennast selle eriolukorra ajal oled vormis hoidnud?

Kõige tähtsam on ikkagi toitumine. Sellest tuleb võimalikult palju kinni pidada. Ega asjata öelda, et kõhulihased tulevad külmiku sisust, mitte treenimisest. Trenni koha pealt üritan väljas võimalikult palju liikuda ja käin maal rasket füüsilist tööd tegemas – näiteks puid lõhkumas, kuurist kola koristamas ja  muru niitmas.

Füüsilise vormi hoidmine on paljudel eriolukorra ajal unarusse jäänud, mis nõuandeid annaksid ikka veel kodurežiimil olevatele spartalastele?

Iga liigutamine on parem kui mitte liigutamine. Kasuta praegust aega targasti ja tee ära kõik toimetused, mida sa siiani pole viitsinud teha. Võta ette suurpuhastus, akende pesemine, tõsta mööbel ümber, tee põrandatele sügavpuhastus. Tegelikult on kodus üllatavalt palju füüsilisi tegemisi, mida teha saab. Praeguses olukorras on kõige olulisem hoida mingisugustki aktiivsust ja mis veel tähtsam - pidada kinni toitumisest. Kõik need ülesöödud kalorid ladestuvad rasvana.

Soovita mõni lihtne nipp, kuidas kodus trenni teha? Miskit uut ja põnevat?

Miks mitte kasutada lisaraskusena lapsi, meest, kassi, või misiganes pereliiget? Kasuta kriisiolukorda, et saada pereliikmetega lähedasemaks ja veeta koos aega. Sellist võimalust ei pruugi enam mitte kunagi tulla.

Milline on kriisi ajal Sinu lemmikharjutus, mida soovitad kodustele treenijatele?

Puude lõhkumine. Kindlalt! Annab ülakehale väga palju koormust, kulutab palju kaloreid ja on reaalselt ka kasulik tegevus, mida teha. Lõhu ära enda puud ja kui need otsa saavad, siis võta naabri omad ette. :)

Kuidas õigesti toituda kriisi ajal? Inimeste stressitase on ju praegu kõrge – mida soovitaksid?

 Ära osta endale mitte midagi koju, mis su toidulaual olema ei peaks. Ilmselgelt, kui sa varud sahtlisse kommi, siis sa ka sööd need varem või hiljem ära. Tee ise enda elu keeruliseks - osta ainult koju tooraineid, millest tuleb toitu valmistada. Mugav on haarata külmikust kohe valmis amps snäkiks - vaevalt sa igavusest viitsid hakata kana praadima. 

Millega sisustad eriolukorra ajal oma päevi? Äkki oled mõned uue asja ära õppinud?

Ma avastasin siin, et mu mees on tegelikult täitsa tore inimene :) Olgu olgu... Ma olen hakanud palju aega maal veetma ja avastanud, et tegelikult on seal päris tore. Tuleb enda piiridest lahti saada ja üritada maailma vaadata natuke avatumad olekuga. Samamoodi olen veetnud palju aega looduses ja avastanud uusi kohti, kus pole kunagi käinud. Eestis on tegelikult päris ilus, kui lahtiste silmadega ringi käia.

Milliseid tervitusi saada Sparta liikmetele?

Praegune olukord on õpetanud meile, kui tähtis on ikkagi trenn ja jõusaal. Kui Sparta järgmisel nädalal uuesti lahti tehakse, siis mõtle selle tunde peale, mis sul praegu on, enne kui trennist viilida tahad ;)

Kasuta praegust aega puhkamisele ja kohtume juba varsti.

Ma ei jõua seda ära oodata! Kohtume trennis!

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.