Jõusaali uudised

"Spartas on avarust ja õhku, mida hingata, suur valik trenažööre ja kange," ütleb Ksenija Balta.

Ksenija Balta: Spartas on väga hea aura

22:13 18. oktoober 2020

Järgmise aasta Tokio olümpiamängudeks valmistuv kaugushüppaja Ksenija Balta laob uuele hooajale vundamenti Spartas treenides.

Mitmel korral Eesti parimaks naissportlaseks valitud Ksenija Balta on koos oma treeneri Andrei Nazaroviga Sparta jõusaalis tuttavad näod.

Edukas tandem peab Sparta poolt pakutavaid võimalusi suurepärasteks ning nad naudivad neid täiel rinnal. „Siin on väga hea aura,“ sõnab Ksenija ning kinnitab, et tunneb ennast Spartas väga hästi.

„On avarust ja õhku, mida hingata, suur valik trenažööre ja kange,“ loetleb ta.

Varem ennast ka sprindi ning mitmevõistluse vahel jaganud Balta on mitmel viimasel hooajal suunanud teraviku ainult kaugushüppe suunas.

Talub rutiini hästi

Kümmekond aastat tagasi Eesti naiste kaugushüpperekordi 6.87 püstitanud särtsakas piiga pole kindlasti maha matnud unistust nihutada seda tippmarki veelgi lähemale seitsmele meetrile.

Jõusaalitreeningud on Balta ettevalmistusperioodil väga tähtsas rollis. „Loomulikult hüppaks ma parema meelega kõikaeg kaugust, aga samas pole ka jõusaalis treenimine vastumeelt,“ sõnab ta, kuid möönab, et jõudu on kaugushüppajala jalgadesse vaja kuhjaga.

Ja pikad tunnid trenažööride raudses maailmas teda rivist välja ei löö. „Talun rutiini hästi, võin ühes kohas treenida kasvõi aasta läbi,“ tõdeb 2009. aastal Torinos Euroopa sisemeistriks kroonitud südikas piiga.

Balta treeneri Andrei Nazarovi sõnul veedab Ksenija jõusaalis korraga umbes poolteist tundi. Soojendusele järgnevas jõusaaliosas on ta püstitanud ka mitmeid oma jõurekordeid.

Tegus duett tõdeb, et rinnalevedu teeb õblukese naisena tunduv Ksenija lausa 80 kilogrammiga, rebimisel pannakse kangile 55 kilo. „Täiskükke teeb Ksenija umbes 90-100 kiloga ja lamabes surub üles 77,5 kilo,“ loetleb treener Nazarov.

Uus hooaeg on meie parimal naiskaugushüppajal algamas ning eesmärgid selged – lunastada kvalifikatsiooninormi täitmise kaudu olümpiapilet Tokiosse.

Uusi unistusi täide viima.

 

 

 

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.