Jõusaali uudised

Esikohapjedestaalil seisavad Sparta jõutõstjad.

Jõutõstmise Eesti meistrivõistlustel triumfeerisid spartalased

22:36 26. oktoober 2020

23. ja 24. oktoobril Tartus toimunud Eesti meistrivõistlustel klassikalises jõutõstmises triumfeerisid Sparta sportlased - esikoht saavutati nii meeste kui naiste võistkondlikus arvestuses.

Võidu toonud naiskonda kuulusid Elisabeth Suits, Liisa Peri, Karmen Kaljula ja meeskonda Siim Salin, Argo Erit, Marek Vähi, Tõnis Holmberg. Sparta teised võistkonnad, milledest naised koosseisus Gerlyn Mäepea, Marit Juurma, Lisette Jänes tulid kolmandale kohale ja meeskond koossesisus Kristo Ader, Valter Tamberg, Marko Loogna, Karli Väljar neljandale kohale.

Laia osavõtu tagasid lausa kolm Sparta treenerit - lisaks kogenud Margus Silbaumile tõid oma õpilased tõstepõrandale ka Tõnis Holmberg ja Eleri Reinart. "Võistlused olid Sparta jaoks järjekordselt väga edukad, eriti suurt headmeelt teeb fakt, et naised suutsid läbi ajaloo suurima osavõtjate arvu juures niipalju meistritiitleid võita," tõdes treeneritest tituleerituim, mitmekordne EM-i ja MM-i medaliomanik Silbaum ja lisas, et samuti uuendasid naised Eesti rekordeid rohkem kui kunagi varem.

Ka Tõnis Holmbergi sõnul rõõmustasid teda paljude sportlaste eneseületamised kangipõrandal. "Püstitati palju isiklikke rekordeid," tõdes ta.

Absoluutarvestuses võitsid naistest Elisabeth Suits hõbemedali ja Liisa Peri pronksmedali. Meestest Siim Salin kuldmedali ja Argo Erit hõbemedali.

Naiste kehakaalukassides tulid võitjateks Gerlyn Mäepea, Elisabeth Suits ja Karmen Kaljula. Hõbemedali võitsid kehakaaluklassis Liisa Peri ja Marit Juurma.

Meeste arvestuses võitis oma kehakaaluklassis meistritiitli Siim Salin.

Hõbemedalid said kaela Argo Erit ja Marek Vähi. Pronksmedali võitis Tõnis Holmberg.

Mõlemad treenerid rõõmustasid ka selle üle, et nüüdsest on Spartas olemas ka oma kohtunik, nimelt sooritas edukalt kohtunikueksami Karmen Kaljula.

Palju õnne veelkord treenerite triole: Margus Silbaumile, Tõnis Holmbergile ja Eleri Reinartile Team Reinartist!

Tutvu meeste protokolliga:

Tutvu naiste protokolliga:

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.