Uus SPORT pakett teadlikule tegijale!

Loe lähemalt

Jõusaali uudised

Lõppenud aasta Eesti parimaks kulturismi- ja fitnessitreeneriks valitud Peep Reinart peab edu aluseks nõudlikkust ja põhjalikkust.

Sparta on aasta parim kulturismi- ja fitnessklubi: "oleme siinsete tingimustega ära hellitatud"

21:02 17. jaanuar 2021

Kulturismi ja fitnessi Liidu poolt 2020 aasta parimaks klubiks valitud Sparta trumbiks on võistlejate rohkus. Spartalastest krooniti individuaalarvestuses aasta treeneriks Peep Reinart ning oma kategooria parimateks sportlasteks Elisabeth Atamanski, Regina Tselik ja Kadri Tammoja.

Sparta fitnessi juhi ning Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liidu peasekretäri Janika Koch-Mäe sõnul tõi Spartale parima klubi auhinna sportlaste kõrge tase Eesti meistri- ja karikavõistlustel. Kokku on kulturismi ja fitnessiliidu võistluslitsents 40 Sparta sportlasel. „Spartas on nii kulturismi kui ka fitnessi harrastamiseks väga head tingimused,“ sõnab Janika.

Sellega on nõus ka aasta parimaks treeneriks valitud Peep Reinart. „Oleme Sparta tingimustega nii ära hellitatud, et kuhugi mujale ei tahagi minna,“ muheleb omanimelist tiimi vedav Reinart, kes tuli klubisse juba 2014. aastal ning kelle juhendatav andekaid kulturiste ja bikiinifitnessisportlasi ühendav Team Reinart on paisunud tänaseks umbes paarikümneliikmeliseks kogukonnaks.

„Eriti just fitnessi osas liigub ala pidevalt edasi ja oleme sunnitud juba paljudele huvilistele ära ütlema,“ ütleb Reinart, kes veab tiimi koos abikaasa Eleriga, kes oli omal ajal ka tiimi mõtte algataja. „Kui mina olen suurema osa sportlaste treener, siis Eleri teeb poseerimist ning aitab kaasa ka administratiivse poole pealt,“ tõstab Peep esile ka oma abikaasa tähtsa rolli.

Aasta treener peab oma tugevaks pooleks nõudlikkust ja põhjalikkust. „Selline lähenemine ongi meie tiimi trump.“

Esmakordselt aasta parimaks treeneriks valik tuli Reinarti jaoks kui välk selgest taevast. „Kunagi mõtlesin, et see võiks olla üks eesmärk, aga et see nii ruttu tuli, oli küll üllatus.“

„Spartas toimub trenn, mitte tilulilu“

Aasta parimaks juunioriks (2000-2004 sündinute hulgas) bikiinifitnessis tunnistatud spartalane Elisabeth Atamanski on samuti Team Reinarti liige. Atamanski sõnul andis talle parima sportlase tiitel palju lisamotivatsiooni edasi liikuda oma suure unistuse – MM-i medali suunas.

Elisabeth Atamanski

Elisabeth Atamanski

Atamaski sõnul on Sparta hubane treeningkoht. „Siin tehakse reaalselt trenni, pole mingit tilulilu,“ ütleb ta ja kiidab Sparta laia trenažööride parki.

Aasta tagasi Spartasse tulnud ja Team Reinartiga liitunud Atamanski hinnangul muutis see tema elu täiesti uueks. „Minu eesmärgid on täna palju selgemad,“ ütleb noor neiu, kes tänu Team Reinartile sai üle ka oma toitumishäiretest ning kes plaanib ise ühel päeval treenerina tööle hakata. „See amet meeldib mulle nii väga, tahaksin teisi aidata.“

Parim juunior bikiinifitnessis (1997-1999 sündinute hulgas) Regina Tseliku sõnab, et tal on suur au esindada nii Spartat kui ka välisvõistlustel Eesti riiki. Spartat peab ta oma teiseks koduks. „Olen jõusaalis elanud juba 3,5 aastat, meeldib siinne avarus ning töine ja sõbralik atmosfäär,“ ütleb Tselik, keda juhendab Spartas Andrei Kožin.

Regina Tselik

Neljanda Sparta esindajana parimate valikus olnud parim masters bikiinifitnessi sportlane Kadri Tammoja ütleb, et aasta parimaks valimine tema jaoks meeldiv üllatus.

Tulevikus loodab Jekaterina Remets-Morozova käe all treeniv Tammoja saavutada ihaldatud Pro-kaardi ning osaleda bikiinifitnessi MM-võistlustel. „Treeningud on tõeline stressimaandaja, mu hobi ja kirg,“ lööb ta mitu kärbest ühe hoobiga ja lisab: „Spartas on õige ja äge fiiling.“

Kadri Tammoja

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.