Uus SPORT pakett teadlikule tegijale!

Loe lähemalt

Jõusaali uudised

Meie jõusaali raudvara Ahti Jakson.

14 aastat Spartas treeninud Ahti Jakson: püsivus tagab edu igas valdkonnas

13:57 12. detsember 2022

Meie jõusaalis avamisest saadik rassinud Ahti Jakson tunnistab, et Sparta on tema jaoks enamat kui lihtsalt spordiklubi. „See on suur spordipere, kuhu on alati hea treenima tulla,“ rõhutab ta.

Spartasse jõudis Ahti Jakson 2008. aasta sügisel, kui Tallinna uus spordiklubi oma uksed avas.

„Personaaltreener Marek Morozov kutsus mind Spartasse treenima ning oli ka sel hetkel mu juhendaja,“ kõneleb Jakson, kes tegeles toona aktiivselt kulturismiga ning hakkas koheselt ka võistlustel oma uut koduklubi esindama.

Algus oli Jakson sõnul paljulubav: „Mäletan, et Sparta jõusaali osa oli siis praegusest poole väiksem, kuid juba siis olid treeningtingimused väga head.“

Sport on südikale treenijale alati mokka mööda olnud.

Põhikooli ajal usinalt kergejõustikku harrastanud Jaksoni edukamateks aladeks olid kaugushüpe ja viie kilomeetri jooks. „Keskkoolis tegelesin korvpalliga ning hiljem tulin isegi kutsekoolide meistriks,“ tõdeb ta.

Just kutsekoolis õppides hakkas Jaksonile meeldima raskejõustik - nii poks kui ka raua sikutamine. „Käisin õhtuti kooli spordisaalis treenimas. Seal oli väike nurgake rinnalt surumise pingiga, rööbaspuud, sangpommid ning mõned hantlid,“ meenutab ta ja jätkab: „poksis osalesin ka võistlustel, kuid sel alal ma edu ei saavutanud ning tegin lõpliku valiku kulturismi kasuks.“

Tugev treenitus andis Ahti Jaksonile kaitseväes teenides teiste ees eelise ning üsna varsti liitus ta Scoutspataljoniga, mille ridades noppis ta patrullvõistlustelt erinevaid auhindu.

„Ehk naasen kulturismis lavalaudadele?“

Aastatel 2006-2013 vabariiklikel kulturismivõistlustel osalenud Jaksoni karjääri tipphetkeks jäi 2011. aasta Eesti meistrivõistluste teine koht, kaalukategoorias kuni 85 kg. „Nendest aastatest jäi meelde see, et püsivus ja sihikindlus tagab edu igas eluvaldkonnas,“ tõdeb ta.

Südika mehe kulturismikarjäär lõppes 2013 aastal, kui ta võttis elus uue suuna ning astus ülikooli. Armastus jõusaali ning oma koduklubi vastu ei kadunud aga kuhugi. „Spartas treenin ma praegu viis korda nädalas ning intensiivselt, et hoida end heas vormis. Kes teab, ehk naasen veel lavalaudadele,“ jätab tsiviilelus kindlustusspetsialistina töötav Jakson tuleviku osas kõik otsad lahtiseks.

Jõusaalis treenides pole ta enda sõnul kunagi rekordeid taga ajanud. „Välja võiks tuua näiteks rinnalt surumise rekordi, 170kg,“ jääb ta tagasihoidlikuks.

Saabuvatel jõulupühadel plaanib Ahti pisut trennihoogu maha võtta, et leida sel ajal rohkem aega lähedastele. „Kindlasti aga käin väljas jalutamas ja lapsega jääl uisutamas.“

Tähelepaneliku ja teadliku spordimehena jälgib ta pingsalt ka seda, mida pühade ajal suhu pista: „Näiteks kartulisalatit ja sardelle ma ei söö, ikka puhast toitu.“

Ometi ei puudu ta pere jõululaualt kindlasti ahjukana, praekapsas, keedukartul ning ise tehtud piparkoogid. „Viimaseid meisterdan koos tütrega,“ ütleb ta.

Jõusaal on aeg iseendale

Tihedalt jõusaalis käima motiveerib Ahtit hea enesetunne, mis sellega kaasneb ning see on aeg iseendale. „Nutitelefon jääb kappi ning oled kõigest muust eemal. Lisaks Sparta ei ole minu jaoks lihtsalt üks spordiklubi, see on suur spordipere, kuhu on alati hea treenima tulla.“

Sportlikus mõttes ootab Ahti uuelt aastalt vormi paranemist „Oma keha voolimine on lõputu, kuid põnev protsess. Uue aasta lubaduseks võtan, et treenin veel teadlikumalt, et vältida vigastusi,“ kinnitab Sparta jõusaali raudvara.

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.