Liikmete kogemusi

Elen Kaupmees laiendab Spartas oma sportlikku silmaringi

10:17 23. november 2011

Kui Elen Kaupmees läinud kevadel Sparta ukse avas, mõlkus tal meeles soov laiendada oma sportlikku silmaringi. Täna on ta astutud sammuga ülirahul.

Spordiklubi Sparta slogan „Teadlikule tegijale!” sobib suurepäraselt iseloomustama südikat Elen Kaupmeest. Pärast teise lapse sündi otsis Elen elule sportlikku sisu ning hakkas oma lõbuks suusatama ja jooksma. Aastakese nokitses omaette, siis otsustas spordiklubist abi otsida. Kevadel jäi talle silma teade Sparta välitreeningutest.

„Tahtsin parandada nii suusatamise kui ka jooksutehnikat,” lausus Elen ja lisas, et on poole aasta kestel tehtud arenguga rohkem kui rahul.

Jooksutreeningutel, mida juhendas Marius Unt, avanes naisele enda sõnul otsekui uks uude maailma. Need pakkusid emotsioonide tulevärki, mida vürtsitas Undi muhe juhtimisstiil.„Teeme mitmekesiseid harjutusi, kiirendusi ja teatejookse,” selgitas treener Unt.

Tarmukas naine

Elenile juhendaja energiline utsitamine sobib. „Üksi treenid mugavustsoonis. Et tõsta valuläve, on ühistreeningud ülihead,” kõneles naine ja lisas, et mõnus seltskond paneb rohkem pingutama. „Kui kõik teised püüavad kõigest väest, ei taha olla ludri,” sõnas ta.

Jaanus Teppani ja Raul Olle suusatreeningutel sai Elen kohe aru, mida teeb valesti. „Teppan korrigeeris mu käte ja jalgade koostööd ning andis nõu, kuidas keha sõidu ajal korralikult tööle panna,” lausus ta.

Kui sügisel algasid suusagrupi laupäevased imitatsioonitreeningud, tundis Elen, et on ankrus õiges kohas. „Ma ei jõudnud imitatsioonitrenne ära oodata,” ütles ta.

Ometi tunnistas Elen, et kartis alguses jooksu- ja suusagrupiga liituda. „Arvasin, et seal harjutavad tipud ja et olen kõige nõrgem lüli,” ütles ta. Asjata kartus.

Olle hindas Eleni edasiminekut ülikiireks. „Näiteks ühel rullitreeningul suutis ta oma tasakaalu parandada silmaga nähtavalt. Tal tulevad liigutused loomulikult välja ning soovitan tal muretseda talveks ka klassikatehnika varustus,” ütles 2000. aastal Vasaloppeti maratoni võitnud Olle.

Sparta tegevjuht Aivo Liksor peab Elenit tarmukaks harjutajaks. Umbes kolmkümmend treeningutundi kuus on paras pähkel kellele tahes liikujale.

„Teha pere kõrvalt nii andunult sporti väärib imetlust. Kes teeb, see suudab,” ütles Liksor.

Elenile meeldib, et Spartas saab harrastada eri alasid. Ta on käinud ka rattasõidu ja rulluisutundides. Jooksutreeningud lõppesid alati talvisest IntervallVentti tunnist pärit kõhulihaste six-packi treeninguga. „See oli nagu kirss tordile,” lausus Elen muiates.

Sügisest on IntervallVentti tunniplaanis tagasi, õigemini topelt annus Venttit. Unt selgitas, et treeningute jagunemise kaheks põhjustas suur huvi IntervallVentti vastu ning soov jagada harrastajad kahte tasemerühma. Teisipäevases tunnis on tempo rahulikum, neljapäevases tunnis nõudlikum.

„Et jõusaalis rassimine mulle ei istu, hakkasin osalema rühmatreeningutel,” lausus Elen. „PumpFX-is saab võrdselt arendada kõiki lihaseid, süvalihaste treening pakub korralikke tasakaaluharjutusi.”

Elen soovib järjest rohkem osaleda rahvaspordiüritustel, miks mitte joosta ka maratoni.

Mis kannustab kahe lapse ema päevast päeva ennast treeningutel piitsutama? „Saan häid emotsioone,” lausus ta.

Nii lihtne see ongi.

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.