Liikmete kogemusi

Robert Rooba unistab Spartas treenides NHL-ist

11:14 03. jaanuar 2012

Hiljuti Soome jäähoki meistriliiga ühe tähtklubi Espoo Bluesiga lepingu sõlminud eestlane Robert Rooba lihvib Eestis olles vormi Sparta rühmatreeninguid külastades.

Andekas noormängija Robert Rooba kolis koos oma treenerist isa Jüriga Soome neli aastat tagasi. Eesmärgiks imeda käsna kombel kogemusi põhjanaabrite hokikultuurist ning kinnitada kanda mõnda SM-liiga tippklubis. Lõppenud aastal astuski ta sammu oma unistusele lähemale, sõlmides lepingu eelmise hooaja SM-liiga hõbedameeskonna Espoo Bluesiga.

Hetkel harjutab Rooba veel klubi juunioridemeeskonna juures, ent suure tõenäosusega saab ta veel tänavusel hooajal võimaluse debüüdiks kõrgeimal tasemel. "Noorteklassist täiskasvanute maailma on hüpe väga suur," jääb Robert realistiks.

CoreFit üllatas positiivselt

Spartas treenides loodab Robert  laduda laiemat põhja profimaailmas läbilöömiseks. "Tahan oma treeninguid mitmekülgsemateks muuta," ütleb noormees ja loetleb üles need rühmatrennid, mida ta lühikese aja jooksul Spartas on jõudnud külastada - PumpFX, BlastFX, CoreFit, FunctionalBody. "Kohe tunnen, et mu sisemised lihased on arenenud ja olen paremas vormis."

Rooba sõnul on tema jaoks suurimaks ja positiivseimaks üllatuseks olnud CoreFit. "Arvasin, et see tasakaalu hoidmine on hokimehe jaoks köki-möki, aga juba esimesed viis minutit võtsid nii läbi, et ei suutnud treeningul olnud naistega sammu pidada," muheleb Robert, kes on rahul ka Sparta jõusaaliga. "Siin on nii palju õhku ja avarust!"

Robert peab ennast jagama Eesti ja Soome vahel. Siinpool lahte ootavad teda õpingud Rocca-Al-Mare gümnaasiumis, treeningud Spartas ning Eesti noortekoondise au kaitsmine. Soomes aga paljulubavalt alanud karjäär SM-liigas ning miks mitte ka unistused NHL-i pääsust.

On ju Tuhande järve maa staaride, nagu Teemu Selänne või Saku Koivu kiiluvees maailma parimasse hokiliigasse pääs kergem kui tundmatult spordimaalt Eestist ponnistades. "Mõistagi on NHL iga hokimehe unistus, aga sa pead olema õigel ajal õiges kohas ja sul peab olema palju õnne."

Rooba tunnistab, et väiksest saadik on ta fännanud Detroit "Red Wingsi" ning et tema lemmikmängijaks on venelane Aleksander Ovetškin.

Vaata veel:

Robert Rooba intervjuu Delfi portaalile

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.