Liikmete kogemusi

Egle Eller-Nabi trenniblogi pakub kamaluga kuldaväärt nõuandeid.

Egle Eller-Nabi jagab oma trenniblogis kogemusi ja nõuandeid

12:46 24. jaanuar 2012

Meie särtsakas treener Egle Eller-Nabi otsustas uue aasta lubadusena hakata pidama trenniblogi, kus ta kajastab oma treeninguid ja valmistumist septembris Austrias toimuvaks Fitness Model World võistluseks.

Egle esimene postitus:

"Aasta algus tähistab tihti paljude uute ideede ja lubaduste teostamist. Kes meist poleks lubanud vanaaasta õhtul, et uuest aastast alustab dieediga, läheb trenni, hakkab paremaks inimeseks.. Tihti liiguvad samad lubadused aastast aastasse ja aasta esimese kuu lõpuks on juba ununenud

Minu üks lubadusi iseendale oli alustada oma blogiga, kus kajastan oma treeninguid. Ma valmistun võistlusteks aprillis Bikini Modell kategoorias ja Septembris esindan Eestit Austrias toimuvatel Fitness Model World contestil.  Oktoobris on Eesti Meistrivõistlused, kus samuti plaanin lavale astuda Bikini Modell kategoorias.  

Aasta 2011 tõi mulle palju õnnelikke hetki, mis tipnes mu tütre sünniga mais. Ka sportlikest saavutustest oli aasta edukas. Pool aastat peale tütre sündi võitsin Fitness Model Estonia võistluse.  Ma osalesin  võistlusel ka aasta varem ja tulin teisele kohale ning esialgu polnud mul üldse plaanis uuesti võistelda. Kusagil suve keskel helistas mulle Sparta treener Sven Idarand ja rääkis, et talle pakuti võimalust hakata Tallinna tüdrukute treeneriks ning küsis kas oleksin nõus teda aitama. Olin kohe nõus ja teadsin kindlalt, et ise ei võistle. Siis kui registreerimistähtaeg ja casting lähenes, hakkasin mõtlema, et  miks ka mitte osa võtta. Olekski põhjus ja motivatsioon end uuesti vormi viia. Niisiis registreerisingi end võistlusele ja hakkasin trenni tegema. Ma ei julenud suuri eesmärke seada.

Suhteliselt kiiresti sain aru, et lapse kõrvalt pole üldse nii lihtne trenni jaoks aega leida. Lisaks trennile olid meil iganädalased proovid. Mingi hetk tundsin, et kahetsen enda otsust -  lihtsalt nägin, et ei jõua trenni nii tihti kui peaks, rääkimata toitumiskava jälgimisest. Samuti kohtasin palju inimesi, kes saades teada, et võistlen, tegid imestusest suured silmad - „sina võistled?!“  Tundsin, et  on tõesti end raske laval ette kujutada - ma ei teagi täpselt miks.  

Kuna ma tol hetkel enam loobuda ei saanud, pidin lihtsalt end käsile võtma ja mitte stressi langema, tehes täpselt nii palju kui jaksan. Otsustasin, et kui trenni ei jõua minna, teen koos lapsega kodus trenni. 2 tunnised jalutuskäigud õues olid niigi tavapärased.  

Kui finaalipäev kätte jõudis, tundsin, et mul on tegelikult kahju, et kõik kohe läbi saab. Olin ääretult õnnelik kui mind võitjaks kuulutati, kuna ma tegelikult ikka väga tahtsin võita. Olin kogu järgnev öö üleval - tahtsin, et see päev oleks pikem. Tagantjärgi oli ka kogu ettevalmistusperiood tore. (Võistluste kohta on rohkem  infot ja pilte www.fitnessmodel.ee). Peale võistlust võtsin kuu aega täiesti vabaks, et saaksin rohkem aega oma perele pühendada ja pühadeks valmistuda.

Tänu võidule sain julgust ja motivatsiooni ka edasiseks ning otsustasingi aastal 2012 pühendada oma eesmärkide saavutamisele spordis. See ei tähenda,  et pühendan 24 /7 kinnisideeliselt mõeldes trennidele, toitumisele ja võidule. Minu eesmärk on küll olla edukas, kuid samal ajal  soovin olla õnnelik ja nautida kogu protsessi. 
Ma olen väga õnnelik, et sain treeneriks Argo Aderi, kes koostab mulle järgmiseks nädalaks treening- ning toitumiskava. Mul on ka võistlusteks esimene sponsor - Reebok, kes varustab mind treeningrõivastusega. Mu abikaasa ja tütar toetavad mind samuti, nii et mis muud ma saaksingi tahta

Blogisse panen ma üles oma iga nädalased treening- ja toitumiskavad. Samuti postitan põnevaid toitumis- ja treeningu teemalisi artikleid. Olen väga tänulik, kui saaksin tagasisidet blogi osas, kuidas teha paremini ja millest võiksin veel kirjutada.

Kui ka sul on omad lubadused aastaks 2012, pane need kirja. Ära raiska oma energiat mõeldes, mis sa oleksid võinud teha paremini 5 aastat tagasi. Sul on võimalus muuta olevikku. Tahad kaalust alla võtta?  Tahaksid minna tantsutrenni? Tahaksid õppida uut eriala? Kui see ongi su eesmärk, siis hakka selle nimel tegutsema. Sea endale suuremaid ja väikesemaid eesmärke, unistusi ning ole õnnelik iga väikesemagi sammu üle, mis teed oma eesmärgi suunas. Ära võrdle end teistega. Iga inimene on eriline. Oluline on olla õnnelik nüüd ja praegu.

Selleks, et midagi muuta, pead  olema valmis muutma kõigepealt oma elu ning väljuma oma igapäevasest mugavustsoonist. Tihtipeale me ise töötame oma unistuste vastu. Tahame küll tervislikult toituda, kuid peale 5 päevast toitumiskavast kinni pidamist, saabub ju nädalavahetus. Ja siis „premeerime“ oma keha kõige „heaga“- kiirtoit, tort, krõpsud, alkohol. Kui oled valmis vaeva nägema, märkad peagi, et tervislikust ja õnnelikust eluviisist ongi saanud sinu elustiil.

Meil kõigil on kiire ja iga muutus toob ilmselgelt kaasa ka muudatuse niigi kiires elutempos. Ma tean kui raske on töö või pere kõrvalt hakata planeerima enda treeninguid või toitumist. Ma usun, et kui suudad mahutada oma päevakavasse trenni ja ajastada toitumine näiteks teleka arvelt, võid peagi avastada, et jõuad päevas rohkem ja oled uhke enda üle.

Ma lugesin hiljuti ühest artiklist -„ dieedi puhul 4 nädalat võtab aega, et su keha kohaneks muutusega, 8 nädala pärast märkavad seda su sõbrad ja 12 nädala pärast märkavad muutust kõik!“ Anna endale aega! Miks me tihtipeale soovime muutust üleöö?! Isegi kui kõik tulemused pole silmaga nähtavad, on muutused olemas. Tunneme end paremini liikudes eesmärkide poole- tervemana, õnnelikumana. 

Jäta kõik negatiivsed mõtted tahaplaanile ning püüa alustada uut aastat puhtalt lehelt. Negatiivsed mõtted võtavad  liialt palju energiat, mida saaks kasutada hoopiski oma eesmärkide saavutamiseks.  Püüa teha väikeseid muudatusi oma elustiilis ja peagi imestad, et oled jõudnud tulemusteni, mida soovisid.
 
Soovin sulle imelist aastat 2012!"
 
Loe veel:

Egle trenniblogi, mille leiad meie kodulehelt Liikmete kogemusi- all olevast alammenüüst

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.