Liikmete kogemusi

Foto: Erkki Kesa
Luisa Värk soovib Spartas treenides kaotada kehakaalust 7 kilo.

Sportlik Luisa Värk: tahan ka 60-aastaselt hea välja näha

12:46 25. jaanuar 2012

Spartas Argo Aderi käe all treeniv laulja Luisa Värk loodab 24. veebruaril toimuvaks presidendi vastuvõtuks olla heas füüsilises vormis.

"Tahan ka 60 aastaselt kaunis ja väärikas vanaema olla seepärast alustan tervislike eluviiside järgimist juba täna," põhjendab oma sportlikku restarti Luisa (24), kes liitus Spartaga detsembri alguses - esmaseks eesmärgiks kaotada veebruari lõpuks kehakaalust  7 kilogrammi.

Just 24. veebruaril astub ta koos oma kaasa, Riigikogu liikme Taavi Rõivasega Kadriorus presidendi vastuvõtul punasele vaibale, kümnete telekaamerate vaatevälja. Ja siis on vaja veetlev välja näha!

Esimestel mõõtmistel Argo juures kaalus 158 cm pikkune Luisa 57 kilo ning tema rasvaprotsendi indeks oli 35,5. "Ideaalne % oleks Luisa kontekstis 25," sõnab Argo Ader elutargalt ning hindab Luisat pika pilguga. "Olen kindel, et suudame koos Luisaga püstitatud sihid täita," muheleb ta.

Väljakutseks on osaleda Maijooksul

Vaatamata kaalult vastu põrnitsevatele numbritele ei tunne lauljatar kuskilt otsast, et kehakaalu oleks juurde tulnud – pigem vastupidi. "Tänu kiirele ajale ja kontsertidele olen pigem alla võtnud ja liigutan end igapäevaselt. Käin ikka õues jooksmas, kui vähegi aega on ja ilm mõnus, ning lapsega käin ka jalutamas ja rattaga sõitmas," tunnistab ta ja lisab, et väikeseks unistuseks on läbida eeloleval kevadel Maijooks.

Argo arvates on Luisa üldfüüsiline seis küll hea, ent alati võiks midagi paremini teha. "Kui lisame treeningutele juurde veel õige toitumise, mis toetab tervislikku eluviisi, peaksime saama rasvaprotsendi kukutamisega küll hakkama," on Argo optimistlik. 

Luisa on kohusetundlik treenija. "Usun Argosse ja usk endasse kasvab ka iga päevaga. Olen täiesti kindel, et "Vanemuises" lavale tuleva Lotte muusikali esimeste etenduste ajaks olen tantsusaate finaali aegsega võrreldavas tippvormis. Lotte peabki ju tippvormis olema," naerab ta.

Elvast pärit Luisa oli juba koolipõlves tragi sporditüdruk. "Alati kui võimalik, esindasin oma kooli erinevatel võistlustel. Küll teatejooksus, küll rahvastepallis." Samuti käis Luisa paar korda nädalas võrkpallitrennis, aga klaveritundide lisandudes pidi ta selle sõrmede ja käte jaoks ohtliku ala lõpetama.

Eesti avalikkusele sai Luisa tuntuks 2007. aastal saatest "Eesti otsib superstaari", kus ta saavutas teise koha. Samal aastal jõudis ta koos Martin Parmasega finaali ka menusaates "Tantsud tähtedega", kus pidi samuti leppima "hõbedase" autasuga.

Nüüd otsib Luisa supervormi Spartast!

Jõusaal on hakanud meeldima

Jõusaalis treenimine on Luisale alati tundunud pisut ohtliku tegevusena, kuid nüüd Spartas on see muutunud. "Nüüd see lausa meeldib," ütleb ta ja saadab tänuliku pilgu Argo suunas.

Tõsi, esimestel nädalatel oli üsna keeruline. "Argo esimene jõusaali treening oli mõnus, lihased olid tuntavalt valusad, kuid ei tapnud. Kuna ma suurt hädakisa ei teinud pani Argo neljapäeval tempot ja raskust juurde ja ühel hommikul oli mul mikrofoni hoidmisega ikka suured raskused. Ma loobusin sellest, kasutades mikrofonile loodud statiivi," naerab Luisa.

Rühmatreeningutes on Luisa samuti proovinud jõudumööda käia. "Lahe kogemus. Üldiselt mulle rühmatreeningud meeldivadki, välja arvatud tantsulised asjad," sõnab ta ja ootab järgmist treeningut.

Ja suve, et nautida talviste treeningute vilju!

Vaata veel:

Pildigalerii Luisa treeningutelt

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.