Liikmete kogemusi

Foto: Erkki Kesa
Laulja Kristjan Kasearu laadib esinemiste vahepeal akusid Spartas.

Kristjan Kasearu ammutab Spartast head enesetunnet

12:15 03. mai 2012

Spartas treeniv laulja Kristjan Kasearu käib jõusaalis hea enesetunde saavutamiseks ja akude laadimiseks. "Põhiline, et fun ära ei kaoks," ütleb ta.

Kristjan leidis tee Spartasse oma hea sõbra, juba "staažikama" klubiliikme Uku Suviste sovitusel. "Uku kiitis Spartat ning otsustasin oma silmaga tema sõnades veenduda," räägib Kristjan, kes meie klubis käib põhiliselt jõusaalis ning sulgpalli mängimas. "Mulle meeldib siinse jõusaali avarus, ma ei suudaks kusagil madala laega ruumis treenida. Samuti olen leidnud siit kõik vajalikud trenažöörid."

Laiemale üldsusele andambli "Paradise Crew" solistina tuntuks saanud Kasearu toonitab mitmel korral, et jõusaalis treenimine ei tohi minna liiga tõsiseks punnimiseks, vaid säilima peab mõnu ja nauding. Ülepingutamisega võib tervisele teha hoopistükkis karuteene.

Kasearu sõnul on tal selline negatiivne kogemus endalgi olemas. Umbes viis aastat tagasi, kohe pärast sõjaväest naasmist alustas ta nooruse uljusest tiivustatuna jõusaalitreeningutega ning märkas peatselt, et saalis muskeldamisest oli saanud mõru ja puine töö. Sõna otsese mõttes punnitamine. "Läksin ikka väga äärmuslikuks treenijaks, kõikaeg sihtisin uusi tulemusi. Ühel hetkel sai sellest kõrini, fun kadus lihtsalt ära," meenutab ta toonast "jõusaalidebüüti" ning kinnitab, et nüüd - uut algust tehes - võtab ta treenimist hea enesetõnde tõstjana.

Kristjan on mänginud ka võrkpalli

Kristjan on spordiga tegelenud juba maast madalast. Mänginud nii võrk-, korv- kui ka jalgpalli. Teisest klassist alates hakkas ta regulaarsemalt käima võrkpallitreeningutel praeguse Tallinna Selveri meeskonna abitreeneri Raul Reiteri juures. Pärnu poisina oli see omamoodi loomulik valik - on ju kuurortlinnas teada-tuntud pikad võrkpallitraditsioonid. Teistehulgas kuulus Kristjani treeninggruppi ka praegune Pärnu VK kapten, Andrus Raadik.

Ometi sai Kristjanist muusik ning bänditegemise kihk jättis spordi tagaplaanile. Tallinnasse kolides ning muusikaparnassile tõustes jõudis ta sportima vaid episoodiliselt.

Nüüd, Spartas, naudib ta täiel rinnal liikumist ja kogub toonust erinevate muusikaprojektide jaoks. Parasjagu on tal käsil tribuutprojekt legendaarse rockansambli "Aerosmith" muusikast ning õige pea on ilmumas ka verivärske singel.

Vaata veel:

Kristjan Kasearu Spartas treenimas

Kuula veel:

Kristjan Kasearu ja Hele Kõre duett

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.