Liikmete kogemusi

Foto: Erkki Kesa
Miks mitte võtta rühmatreening ette üheskoos?

Heiki Nabi naudib Spartas oma abikaasa rühmatreeninguid

14:49 13. veebruar 2013

Olümpiasangar Heiki Nabi lööb Spartas kaks kärbest korraga: rassib PumpFX-i tunnis oma abikaasa, bikiini fitnessi Eesti meistri Egle Eller-Nabi käe all ning valmistub Rio de Janeiro olümpiaks.

Sparta rühmatreeningud on nende pereelu normaalne osa. Kohale tullakse ikka kolmekesi. Tütar Renata veedab meeleldi aega laste mängutoas, kui isa ema juhendamisel harjutab.

Maskuliinse seltskonna, maadlusterminite ja matilüürikaga harjunud olümpiamängude hõbemedalimees sattus Spartas hoopis teistsugusesse maailma. Heiki otsustas võtta PumpFX-i treeningud uue hooaja ettevalmistusperioodi üheks kindlaks osaks, mis aitavad tal laduda põhja uutele võitudele.

 "Rühmatreeningud pakuvad kangisikutamisele head vaheldust," sõnab Londoni olümpialt hõbedaga naasnud maadlusmeister ning lisab, et proovib nädalas kahel korral Spartasse PumpFX-i treeningule jõuda.

Kui mõni aasta tagasi ei kujutanud Nabi end ette rühmatreeningutel higistamas, siis nüüdseks on temast saanud PumpFX-i andunud fänn.

Pärast paari esimest harjutustundi olid Heiki lihased väga valusad, praeguseks on ta koormusega harjunud. Veelgi enam: ta naudib tundi. „Tunnen, kuidas PumpFX-i harjutused koormavad ühtlaselt kõiki lihaseid, kogu keha on heas toonuses,” ülistas Heiki oma uut treeninguviisi.

Sport kui pere liitja

Kindlasti ei mänginud Heiki rühmatreeningule tulekus väikest rolli tema abikaasa Egle kihutustöö. „Tunni ajal on mikrofon minu käes ja saan oma meest treenida nii-öelda oma äranägemise järgi, mis on vahva,” tunnistas Egle naerukurruga silmanurgas ning lisas, et Heiki lööb tema käe all harjutades kaks kärbest ühe hoobiga – veedab perega koos aega ning valmistub võistlushooajaks.

„Soovisime, et pere tihedas ajagraafikus leiduks töö ja kodutoimetuste vahele rohkem ühiseid tegevusi,” ütles Egle ja lisas, et naised võiks julgemini kutsuda oma mehi ja sõpru rühmatreeningule ning mehed omakorda naisi jõusaali pingutama. „Koos saab käia ka suusatamas või jooksmas,” andis Egle retsepti.

Heiki julgustas kõiki mehi rühmatreeningutel osalema. „Ei maksa karta, kui tunnis treenivad vaid naised, igaüks saab ise omale raskusi kangile panema," lausus 2006. aastal maailmameistriks kroonitud maadleja.

Sparta treeningud sillutavad ühtlasi Heikile teed edukaks esinemiseks Rio de Janeiro olümpiamängudel. Tema tänavuse hooaja eesmärgid on mehetegude tegemine MM-il ja EM-il.

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.