Rühmatreeningute uudised

Foto: Joker
Kristel Tamme treenerikarjäär sai alguse Väike-Maarjast.

Kristel Tamm, Eesti esimene Core-treener

10:38 11. september 2010

 Sarmika rühmatreeneri Kristel Tamme treenerikarjäär sai tuult tiibadesse 90-nendatel aastatel Väike-Maarjas aeroobikatunde andes.

 90-nendate aastate alguses Väike-Maarjasse kolinud Kristel alustas väikses maakohas entusiastliku treeningtööga. Tema tunnid muutusid ruttu populaarseteks ning aeroobikast sai üleöö maadluslegendi Georg Lurichi sünnikohas tõeline hitt, millega soovisid omal nahal tutvuda nii kohalikud õpetajad, kui ka kontoritöötajad. "Alustasin stepitundidega. Lasin ise teha kohalikel töömeestel puust stepipingid ja vald maksis need kinni," meenutab Kristel 90-nendate aastate aeroobikabuumi, mis Jane Fonda videofilmide saatel oli tunginud ka Maarjamaale. Peatselt hakkas ta ka Väike-Maarjas tundide andmise kõrval treeninguid andma ka pealinnas ning koliski varsti tagasi Tallinna.

Eesti esimesi Core-treenereid

Esimesed kokkupuuted uudse ala - aeroobikaga - olid Kristelil juba Tallinna Ülikoolis tudeerimise päevil. "Olin küll lapsepõlves mänginud sulgpalli, kuid Pedas valisin võimlemise eriala ning sattusin kuidagi aeroobikatreeneriks," meenutab Kristel algust ning lisab, et uudne harrastus võlus teda juba esimesest silmapilgust.

Järgmine killuke tema elumosaiigist läks kokku aga siis, kui ta sattus noore rohelise aeroobikatreenerina Austriasse mingile koolitusele. "Mäletan, et ostsin sealt kaasa ühe aeroobikaplaadi," kerib kogenud juhendaja nostalgilist mälestustelõnga ning meenutab, et küllap plaadil oli muuhulgas ka toonase menubändi Modern Talkingu loomingut.
Kristelit võibki julgelt pidada Eesti üheks esimeseks Core-treeneriks, kes sai juhtnööre treeningu läbiviimiseks muuhulgas ka Soomes peetud seminaridelt. Ja kuuldu ning nähtu põhjal hakkas ta Core-trenni sõnumit levitama ka Eestis.
"Olen õnnelik, et minu puhul käivad töö ja hobi käsikäes," on Kristeli motivatsioon trenne anda ikka kõrge kui Munamägi.

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.