Rühmatreeningute uudised

Peatreeneri ametist lahkuv Janika Koch-Mäe: olen väga tänulik nende aastate eest Spartas

13:52 30. mai 2018

31. mai on Janika Koch-Mäel viimane tööpäev Sparta rühmatreeningute peatreenerina. Kümmekond aastat meie "rühmatreeningute hingeelu" eest seisnud Janika paneb ameti maha kerge südamega. "Eks natuke ikka kriibib, aga hinges on veendumus, et olen õigel teel," ütleb värsketele radadele liikuv Janika.

Janika, 10 aastat Sparta peatreenerina on omamoodi pikk aeg, miks otsustasid nüüd sellest ametist loobuda?

"Iga asi saab ükskord otsa. Ühest küljest on mul tekkinud mitmeid muid väljakutseid ja ajaliselt läks samuti keeruliseks. Teisalt tundsin juba mõnda aega, et silm ei sära – see töö ei andnud mulle enam midagi ja arvan, et ise ei andnud ka peatreeneri töösse enam nii, nagu vanasti. Olen selline inimene, kes paigalseisu hästi ei talu ja seetõttu otsustasingi edasi liikuda, et minu asemele saaks tulla uus inimene värskete ideedega."

Mis tunded Sind nüüd, pärast lõpetamisotsuse tegemist on vallanud?

"Eks natuke kriibib ikka – oleme paljudega rühmatreenerite meeskonnast koos külg külje kõrval tööd teinud kõik need pea 10 aastat. Samas on mu hinges rahulolu ja veendumus, et olen õigel teel. Natuke rahulikuma südamega saan laupäevahommikul magada või nädalavahetuseks linnast ära sõita ka :). Ja tegelikult, ega ma ju päris ära ka ei kao :)."

Mis on Sparta rühmatreeningutes nende aastatega muutunud?

"Väikeseid muudatusi on toimunud rühmatreenerite meeskonnas ja treeningute valikus, kuid üldised põhimõtted (professionaalsed treenerid, mitmekesine tunniplaan ja muljetavaldav treeningute arv nädalas) on jäänud samaks."

Mida pead enda suurimaks saavutuseks Sparta rühmatreenerina?

"Pigem vastaksin, et minu saavutused peatreenerina on järgmised:

  • Tubli meeskonna kokkupanek, mis koosneb oma ala professionaalidest
  • Kogu rühmatreeningute süsteemi loomine – treeningute valik, sisud jm
  • Toredate ürituste korraldamine – Sparta sünnipäevad, RokkivReede, LatinoLaupäev, eritreeningud suvepäevadel ja erinevad promotreeningud messidel jm üritustel
  • Vahvad koolitused, seminarid ja loengud treeneritele
  • Olnud treeneritele toeks nii nõuga kui jõuga, püüdnud alati vastu tulla, mõista ja olla objektiivne

Selle aja jooksul olen saanud 3 last – loeksin ka seda üheks suureks saavutuseks :)."

Mis on olnud meeldejäävaimad hetked sellest kümnest aastast?

"Meeldejäävaid hetki on olnud palju - suvepäevad ja talvepäevad on olnud alati väga toredad ja neid meenutades tuleb muie näole. Samuti erinevad meeskonnakoolitused ja loengud, Sparta sünnipäevad, koolitusreisid ja muidu-reisid Soome, viimane reis Rootsi oli ka väga väga vahva."

Mis selles töös meeldis ja mis oli raske?

"Meeldis korraldamine ja suhtlemine (nendeta ma ei saa), samuti võimalus midagi muuta ja anda oma panus (nii klientidele kui treeneritele mõeldes). Vahel oli raske operatiivseid lahendusi leida."

Missugused on Su uued väljakutsed ja kus Sind treenijad ka edaspidi näha saavad?

"Treenijad saavad mind ka edaspidi näha rühmatreeningute saalis Pumpi, POUNDi ja muid rühmatreeninguid juhendamas, jõusaalis personaaltreeninguid tegemas. Lisaks korraldan jätkuvalt jõusaalitreenerite koolitusi ja kutseeksameid Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liidus, koolitan personaaltreenereid Eesti Personaaltreenerite Liidus ja olen rohkem tegev enda SinuSalongis, mis pakub erinevaid kehahooldusteenuseid.

Samuti võib juhtuda, et koolitan ühes suures koolitusfirmas tippjuhte terviseteemadel – hetkel veel läbirääkimised käivad :). Muidugi jätkan ka enesearendamist ning sügisel võib ka mind ennast mõnelt uuelt koolituselt leida.

Olen väga tänulik nende aastate eest Spartas – olen saanud väga palju häid võimalusi, kogemusi ja õppetunde ning leidnud siit sõbrad kogu eluks."

Aitäh Janika nende ühiste võrratute aastate eest ja edu uutes ettevõtmistes!

Vaata nostalgilist pildigaleriid Janika kümnest Sparta-aastast klikkides uudise päises olevatele piltidele

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.