Rühmatreeningute uudised

Tiina Mikk: rõõmustan, kui läbi treeningu paraneb kliendi elukvaliteet

12:05 16. aprill 2021

Tartust pärit Tiina Miku treenerikarjäär algas 16. aastasena kohaliku KEK-i peahoone keldrisse ehitatud jõusaali võimlemisalal, kus purjetaja Krista Kruuv näitas huvilistele, kuidas välismaal aeroobikat tehakse.

"Olin alati esireas kohal," tunnistab täna Sparta rühmatreeningute peatreenerina töötav Tiina.

Rühmatreeningute maagilise maailma avastas koolipõlves aktiivselt orienteerumisega tegelenud Tiina 16. aastasena Tartu KEK-i peahoone keldrisse ehitatud jõusaali võimlemisalal. "Seal toimusid naisvõimlemise treeningud, mis mulle tegelikult üldse ei meeldinud," tunnistab ta täna.

Olukord muutus siis, kui tuntud olümpiapurjetaja Krista Kruuv hakkas sealsamas naistele näitama, kuidas välismaal aeroobikat tehakse. See meeldis Tiinale niivõrd, et ta oli Krista treeningutel alati esireas kohal. "Kuna Krista pidi palju võistlustel olema, siis  valis ta välja kolm tublit õpilast, kellele oma oskused edasi õpetada." 

16. aastane Tiina oli üks nende seast.

Treeneri elukutses paelub Tiinat kõige enam suhtlemine ja kontakt erinevate inimestega. "Rõõmustan südamest kui näen, et läbi treeningu paraneb kliendi elukvaliteet."

"Kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab"

Ümberringi möllava koroonapandeemiat soovitab Tiina üle elada pigem "klaas on pooleldi täis"- suhtumisega.  "Ma pigem valin rõõmsa meele ja positiivse suhtumise kui pidevalt õnnetu olemise! Kui tuju on nullis, siis panen jooksuriided selga - tunnike mõnusat sörki ja mustad mõtted kaovad võluväel!," ütleb tegus naine.

"Elus pole olemas lahendamatuid olukordi! Kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab!," võtab ta kokku oma elu moto.

Lisaks treeneritööle on Tiinal Sparta spordiklubi teisel korrusel on pisike kabinet, kusta teeb erinevaid kehaprotseduure (LPG, lipolaser, transion). Pooleli on ka Yumeihoteraapia õpingud.

Vabal ajal tegeleb Tiina väikestviisi aiandusega. "Kurgid, tomatid, paprikad, maasikad kasvatan ikka ise."

Samuti meeldib Tiinale võimalusel kuulata head muusikat. "Olen niiöelda „kõigekuulaja“, alustades klassikast ja lõpetades raske muusikaga."

Treenerina on Tiinal erinevatel eluetappidel olnud erinevaid eeskujusid. "Täna imetlen oma spordiklubi treenereid, kes kõik on nii professionaalsed, andekad ja inspireerivad! Meil on tõesti suurepärane tiim!"

Aga mis on Tiina lemmiktreening? "Ikka SeljaEri! See treening paneb mind ennast pidevalt  otsima lahendusi erinevatele terviseprobleemidele, inspireerib õppima. See on uskumatu kui palju saab inimene ennast läbi võimlemisharjutuste aidata!"

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.