Rühmatreeningute uudised

Spartalane Gerlyn Mäepea naaseb jõutõstmise MM-ilt hõbemedaliga

15:53 16. november 2022

Spartalane Gerlyn Mäepea tegi 14.-19. novembril toimuvatel MM-võistlustel ajalugu saavutades -52 kiloste naiste arvestuses lamades surumises hõbemedali tulemusega 127,5 kg. Üldarvestuses oli Gerlyn kuues kogusummaga 427,5 kg.

Varem pole ükski Eesti naine suutnud MMilt üksikala medalit võita. Märkimisväärne on ka see, et võistluse tase oli tõeliselt kõrge. Eestis Mäepeal oma kategoorias konkurents puudub, ent ka maailmas on tema tulemused kõrgest klassist.

Trennides on Mäepea surunud kuldmedali andnud tulemusest rohkem, nüüd jääb üle see veel võistlustel realiseerida. „Algselt oli plaanitud tõsta natuke suuremaid raskusi, aga kuna kaal oli plaanitust madalam, siis alandasime raskusi, mis oli ka õige otsus. Esimesed ja teised katsed hinnati kõigi kolme kohtuniku poolt korrektseks,“ räägib värske medalivõitja ise.

Mäepea on oma tulemustega väga rahul: „Olen juba mitu aastat unistanud ja endale eesmärgiks seadnud mõnelt suuremalt maailmatasemel võistluselt medaliga Eestisse naasta. Täna on see unistus täitunud ja saan oma eesmärkide nimekirjale ühe linnukese juurde kirjutada. Meie tiim eesotsas treener Margus Silbaumi, Karmen Kaljula ja Marek Keerandiga on sellel teekonnal väga suureks abiks ja toeks olnud.“

Võistluse käigus püstitas Mäepea ka viis uut Eesti rekordit. Ta on treeninud Spartas alates 2018. aastast Silbaumi käe all.

Neljapäeval võistleb Silbaum meeste kategoorias -105 kilo ning reedel Kaljula naiste kategoorias -76 kilo.

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.