Saalihoki sõnumid

Andro Sõber kuulub saalihoki MM-il Eesti koondisse

13:38 02. detsember 2010

Sparta saalihokinaiskonna treener Andro Sõber kuulub 4 -12. detsembrini Helsingis peetavatel MM-võistlustel Eesti koondise koosseisu.

Eesti koondise raudvara Andro Sõber tegi MM-võistluste debüüdi juba 1998. aastal Prahas. Tänaseks on Sõber 52 mänguga Eesti rahvusmeeskonna rekordinternatsionaal.

Mängijana Augurit esindav Sõber on nuusutanud ka välismaa klubiväljakute lõhna. Kolm aastat Soomes ning aasta Šveitsi sarjades on avardanud mängijana ta silmaringi ning lisanud kamaluga kogemusi..

Sõbra sõnul on Eesti koondis võrreldes tosina aasta taguse ajaga kõvasti edasi arenenud. Nii mänguliselt kui ka organisatoorse poole pealt. "Algusaastatel sõitsime võistlustele oma söögikott kaasas, praegu sellist asja enam ei juhtu," kõneles Andro.

Eesti koondise eesmärk on jõuda esinelikusse

Eesti koondis mängis esmakordselt MM-võistluste kõrgeimas A-divisjonis 2008. aastal Prahas, kus saavutati kaheksas koht. Mäletatavasti krooniti toona maailmameistriks Soome, kes lõi finaalis suurfavoriiti Rootsit.

Tänavu on Sõbra kinnitusel eesmärk parandada kahe aasta tagust saavutust, spetsialistide arvates poleks võimatu isegi pääs esinelikusse. "Meil on kõik võimalused serveerida tõeline üllatus," ütles mänguliselt tippvormi tõusnud Andro.

Eesti koondise vastased grupis C on Rootsi, Saksamaa ja Austraalia. Sõbra sõnul on selge favoriit Rootsi, kellega kohtutakse avamängus ning autsaider Austraalia. "Meie Saksamaaga otsustame tõenäoliselt teise alagrupist edasipääseja," avas Andro kaarte.

4.12.2010 kl 10 Eesti-Rootsi
5.12.2010 kl 14 Eesti-Saksamaa
7.12.2010 kl 11 Austraalia-Eesti
 

Heida pilk MM-i koduleheküljele:

Eesti koondise mängudele on võimalik kaasa elada ka yle.fi kodulehe vahendusel:

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.