Saaliinfo

Foto: Sparta
Naiste retroturniiri võitja TTÜ Dynamo/Särtsakad.

Sparta retroturniiri võitsid Neemeco ja TTÜ Dynamo/Särtsakad

10:28 26. september 2010

Sparta esimese retroturniiri võitsid Neemeco meeskond ja TTÜ Dynamo/Särtsakad naiskond. Päeva naelaks oli 1968-ndal aastal Nõukogude Liidu meistriks kroonitud Kalevi meeskonna liikmete demonstratsioonmäng.

Sparta retroturniiri eripäraks oli 1960-nendate aastate reeglite kasutamine. Mängiti kaks geimi 15 punktini põhimõttel, et iga punkt tuleb serviga välja teenida. Liberot kasutada ei saanud. Pallida sai kindlast kitsast alast, servi ajal oli võrgupuude keelatud, nagu ka pallingu vastuvõtt sõrmedega. Samuti loeti blokk esimeseks puudutuseks.

Meeste turniiril lõi kaasa 7 võistkonda - Neemeco, Retro, Sparta, HEH, Kose kõmmutajad, Tempo ning Kiili SK. Alagruppidest pääsesid otse poolfinaali Tempo ja Kose Kõmmutajad ning veerandfinaalide kaudu murdsid sinna HEH ning Neemeco.

Poolfinaalides alistas HEH pingelises heitluses Kose Kõmmutajad ning Neemeco Tempo. Neemeco mängumasin meenutas diiselmootorit, sest turniiri 0 : 2 kaotusega Tempolt alustanud Neemeco pani finaalis Priit Puuste juhtimisel oma ülekaalu HEH-i üle maksma ning noppis Sparta esimese retroturniiri võidu endale. "Suurepärane kogemus proovida omal nahal järele toonased reeglid," kiitsid mängijad ning lisasid, et üllatas mängu aeglane liikumine ning ettearvamatus - ka seisul 14:6 polnud veel võit käes, vaid kaalukauss võis kaludua hoopis vastase poolele.

Turniirist osa võtnud Sparta meeskonna koosseisus mängis ka meie jõusaali peatreener Argo Ader, kes on nooruses harrastanud tõsiselt ka võrkpalli. "Üllatas võistkondade ühtlane tase, mina jäin saadud kogemusega igatahes väga rahule," ütles Argo pärast turniiri.

Meeste paremusjärjestus: 1. Neemeco, 2.HEH, 3. Tempo, 4.Kose Kõmmutajad, 5-6. Sparta ja Retro, 7.Kiili SK.

Naiste turniiril läks võistlustulle 6 tiimi. Võidult võitudele sammusid Sparta ning TTÜ Dynamo/Särtsakad. Finaalis kohtusidki kogemust esindav Sparta ning nooruse uljusele toetuvad tehnikatudengid. Finaal oli põnev ja pakkus pealtvaatajatele korraliku võrkpallielamuse. Tulemusega 1 : 1 (parem punktide suhe) said Sparta turniiri karika endale TTÜ naiskonna liikmed. Pronksimängus alistasid tublit arengut näidanud Serveri piigad naiskonna Hundid.

Naiste paremusjärjestus: 1. TTÜ Dynamo/Särtsakad, 2.Sparta, 3.Server, 4.Hundid, 5-6. Kiili SK ja Retro.

Päeva naelaks oli Kalev-68 meeskonna nostalgiline sõprusmäng, kus platsile rivistusid võistkond Nõmme "Kalev" , koosseisus Henn Karits, Kalle Kukk, Henn Pärn, Oleg Zemtšugov, Kalev Kaarus ja Berngihr Tiidus ning meeskond Paremad, kelle ridades pallisid Tarvi Uljas, Peet Kall, Lembit Kähri, Nikolai Panfilov ning spetsiaalselt selleks kohtumiseks Tartust kohale sõitnud Hillar Karm.

Mängiti vanade reeglite järgi ning mängu vilistas kohtunik Harri Ello. Et kõik oleks võimalikult sarnane toonastele aegadele, oli kasutuses 1960-nendatel aastatel heaks kiidetud võistlusprotokoll, mille korrektse täitmise eest hoolitses alati abivalmis Eva Perolainen. Spartas oli avatud ka väike muuseuminurk, kus sai vaadata vanu võrkpalle ning mängujalatseid.

Teenekad mängijad demonstreerisid lisaks oma vitaalsele energiale ka unustustehõlma vajunud bumerangpallingut ning kavalaid hanitusi. "See mäng oli hea võimalus kohata omaaegseid tuntud tegijaid, kelle vastu ma olin kunagi mänginud," tõdes Tartu mees Hillar Karm pärast mängu rahulolevalt. Kiitust jagasid ka Kalevi omaagsed legendaarsed liikmed Karits, Kukk ja Uljas. "Tore ettevõtmine, tulime meelsasti Spartasse vanu aegu meenutam," tõdesid maestrod.

Kõik demonstratsioonmängus osalenud said Spartalt tänutäheks käterätikud ning võimaluse arutada sõpradega saunaleilis mängusündmusi ning kunagisi hiigelaegu.

Vaata pildigaleriid turniirist meie Facebooki fännilehelt:

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.