Saaliinfo

Sparta sügisturniiri võrkpallis võitsid Tempo mehed ja TTÜ naised

11:51 25. oktoober 2010

 Nädalavahetusel peetud Sparta teise sügisturniiri võrkpallis võitsid Tempo meeskond ning TTÜ/ Dynamo/ Särtsakad naiskond. Võistlus oli kohale meelitanud 18 tiimi.

 Meeste turniiril läks esikohakarikat püüdma 12 võistkonda, mis olid jaotatud nelja alagruppi. Esimene suurüllatus oli favoriidi Neemeco meeskonna allajäämine veerandfinaalis Tempo meeskonnale. Viimane oli sunnitud Neemecoga juba nii varajases staadiumis kohtuma, kuna kaotas alagrupis võitluslikult mänginud Wilsonsile.

Lõpuks jõudsid nelja parema hulka lisaks Tempole ja Wilsonsile ka Krambi esindusmeeskond ning võistkond Retro. Poolfinaalides alistas järjest paremasse hoogu tõusnud Wilsons Retro 1 : 1 (pääses edasi parema punktisuhtega) ning Tempo tulemusega 2 : 0 Krambi.

Finaalis troonis kogenud Tempo

Finaalis ei hakanud suure hasardi ja tahtmisega mänginud Wilsonsi hammas peale kogenumale Tempo meeskonnale, kes noppis tänavuse turniirivõidu enda kotti. Auhinnaks sai tempolased lisaks karikale ka Mikasa mängupalli.

Finaalis napilt alla jäänud Wilsonsi meeskonna treeneri, endise Eesti koondise lootsi Laimons Raudsepa sõnul üllatas teda turniiril osalevate võistkondade hulk ning kõrge tase. „Wilsons lööb eeloleval hooajal kaasa nii Rahvaliigas kui ka Tallinna meistrivõistlustel ja Sparta turniir pakkus võimalust kontrollida hooaja eel oma vormi ning anda mänguaega võimalikult paljudele mängijatele,“ kõneles Raudsepp rahulolevalt pärast turniiri.

Väsimuse foonil peetud pronksimängus alistas Retro Krambi esindusmeeskonna ning viis kolmanda koha karika koju.

Meeste turniiri positiivseks märksõnaks oli uute võistkondade juurdetulek – oma debüüdi Sparta saalides tegid võistkonnad Lival Sport, Kesklinna Lapiti ning Kehra.

Naiste turniiri iseloomustas ühtlane tase

Naiskondi astus võistlustulle 6. Võrdsete heitluses jõudsid nelja parema hulka favoriidid TTÜ/ Dynamo/ Särtsakad, Kramp 1, Sparta ja omamoodi sürpriisi serveerinud Kiili SK naiskond.  Poolfinaalis olid väikest maavärinat sepitsemas Sparta naised, kellel lõpuks jäi finaalipääsemisest puudu vaid 2 punkti. Pettumus oli südilt mänginud kogenud sportlaste jaoks ilmne!

Ehmatuse üle elanud TTÜ oli finaalis juba kindlus ise ning vormistas Sparta sügisturniiri võidu Krambi naiskonna üle tulemusega 2 : 0. „Mind hämmastas see mängurõõm, mida õhkus igast mängust,“ kiitis võitjate treener Kaarel Kais nähtut ning pidas turniiri olulise võimalusena pakkuda noortele mängijatele mängukogemust. „Viimati võistleseime kevadel, nüüd oli hea oma oskusi testida, täiesti rahule ma naiskonna esitusega ei jäänud – veel on arenguruumi,“ arutles kogenud Kais.

Kolmanda koha mängus alistas uue hingamise leidnud Sparta naiskond Kiili SK, kelle jaoks pääs esinelikusse oli arengus selge samm edasi.

Vaata pildigaleriid turniirist meie Facebooki fännilehelt:

Tulemused.

Mehed

1. Tempo

2. Wilsons

3. Retro

4. Kramp 1

5-8. Pommirühm

5-8. Tiim

5-8.Neemeco

5-8. Kehra

9-12. Lival

9-12. Kiili SK

9-12. Kramp 2

9-12. Kesklinna Lapiti

Naised

1.TTÜ/Dynamo/Särtsakad

2.Kramp 1

3. Sparta

4. Kiili SK

5-6. Server

5-6. Kramp 3

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.