Saaliinfo

Foto: Harles Kiveste
Näitleja Tambet Tuisk Sparta segavolleliigas blokeerimas.

Näitleja Tambet Tuisk: Sparta segavolleturniir on lahe ettevõtmine

13:36 05. veebruar 2013

Sparta segavolle avaetapil kaitses Telliskivi SK värve tuntud näitleja Tambet Tuisk, kelle sõnul on ta võrkpallilt õppinud seda, et elu on meeskonnamäng.

Kas teadsite, et hiljuti NO99 teatrist vabakutseliseks näitlejaks siirdunud Tambet Tuisk on läbi ja lõhki võrkpallimees? Sparta turniiril lõi ta kaasa Telliskivi SK võistkonnas, kus ta tööpuduse üle kurta ei saanud - ta oli aktiivselt tegev nii servi vastuvõtul, blokis kui ka rünnakutel, olles tihtipeale oma tiimi tugitala, kes rasketel hetkedel mängu enda peale võttis.

Tambeti sõnul on vabakutseliseks näitlejaks hakkamisel ka see positiivne pool, et nädalavahetustel saab ta rohkem enda harrastustele pühendada. "Teatris töötades pidanuksin praegu näiteks proovis olema," muheleb ta.

"Elu on meeskonnamäng"

Tambet Tuisk alustas võrkpallitreeningutega oma kodulinnas Pärnus vendade Kristjan ja Kaarel Kaisi isa Peetri juhendamisel. Hiljem asus talle võrkpallitarkusi õpetama legendaarne Johannes Noormägi. Kuurortlinnas - teadagi - on võrkpall alati au sees olnud. "Seal tuli tippmängijaid päris palju, mäletan näiteks, kuidas nooruke Argo Meresaar hakkas järjest paremini mängima," kerib ta mälestuste kuldset lõnga.

Tambeti võrkpalli juurde sattumine polnud aga mingi juhus. Ta on pärit läbi ja lõhki võrkpalliperekonnast - tema isa Rein oli Pärnus tuntud kohtunik ning sama alaga tegelesid mängijatena ka tema ema ning vanem vend Toomas.

Tambeti sportlaskarjäär läks tasapisi ülespoole, ta sai jala Eesti noortekoondise ukse vahele ning hooajal 1994/95 võitis ta toonase Pärnu "Jardi" koosseisus ka Eesti karika. "Siis aga murdsin alguses ühe jala ja siis takkajärgi ka teise," kirjeldab Tambet toonast pettumapanevat ebaõnne, mis tõmbas ta edasistele sportlasplaanidele jämeda kriipsu peale.

"Leidsin, et minu võrkpallurirong on läinud," tõdeb ta täna realistlikult ja tunnistab, et ometi ammutas ta nendest mängijaaastatest kulbiga igihaljaid elutarkusi. "Mul on siiamaani meeles Peeter Kaisi kuldsed sõnad, et ükskõik, millega sa ka tegelema hakkad, pea meelest, et elu on meeskonnamäng".

Seda põhimõtet on Tambet järginud ka erinevates teatrites töötades. "Isekusega pole näitlejatel küll midagi peale hakata," kinnitab ta.

Mine tea, ehk astus Tambet just "tänu" nendele vigastustele Eesti Kõrgemasse Lavakunstikooli, mille ta lõpetas näitlejana 2000. aastal?

Pidanud loenguid kohtunikele

Tambet on proovinud võrkpallisündmustel silma peal hoida ka näitlejatöö kõrvalt. Tema sõnul oli NO99 teatris õige mitu vollesõpra, kellega koos aegajalt mängimas käidi ning vahepeal ka saalis tippude esinemist vaatamas. "Meenub Selveri mäng ühe Itaalia tippmeeskonnaga, millele käisime kaasa elamas koos Gert Raudsepa ning Rasmus Kaljujärvega," kõneleb Tambet, kes mitmel korral on ühendanud ka tööalaselt näitlejaoskused oma vana kire võrkpalliga. "Mati Koorep on mind paaril korral kutsunud kõnelema kohtunikele sellest, kuidas oma rollis kindlaks jääda ning kõrvalmõjudega mitte kaasa  minna."

Tambeti loenguid on käinud kuulamas ka mitmed võrkpallitreenerid.

Aga kes on Tambeti lemmikvõrkpallur? "Olen elanud kaasa oma trennikaaslase Kristjan Kaisi tegemistele ning talle alati ka pöialt hoidnud," tunnistab ta.

Sparta segavolle turniiri peab Tambet aga toredaks eelkõige selle tõttu, et väljakul on korraga naised ja mehed. "Lahe ja mõnus ettevõtmine," pole ta kiitusega kitsi.

 

 

 

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.