Mida räägitakse Spartast

Siim Kelner: treener peab olema hea suhtleja

11:45 14. november 2022

Meie personaaltreener Siim Kelner soovitab intensiivsete treeningute korral pöörata tähelepanu ka puhkamisele. "Igati mõistlik võtta nädal veidi vabamalt kergemate koormustega," manitseb ta.

Treeneri töö on paljude jaoks pigem füüsiliselt väsitav. Aga vaimne pool? Kui kulutav see vaimselt on?

"Treeneri töö nõuab kliendiga ka suhtlust. Treener peab olema hea suhtleja, kui tahta kliendiga head ja pikaajalist koostööd. Samuti nõuab treeningu läbiviimine pidevat mõtlemist, planeerimist ja tähelepanu, seega paratamatult - kui on pikk tööpäev - võib ka vaimselt ära väsida. Ühelt poolt on see väsitav, kuid samas inimestega suhtlemine on siiski parem, kui olla üksi isoleeritud kusagil laua taga."

Kuidas hoolitsed Sina omaenda vaimse poolega? Et nö. juhe kokku ei jookseks?

"Proovin vabal ajal olla võimalikult palju perega, võttes ette ühiseid vaba aja veetmise tegevusi. Vahel mängin pilli ja saan sõpradega kokku. Sotsiaalne pool on oluline."

Anna palun üldisi soovitusi meie treenijatele, kuidas hoida treeningud ja vaimne pool tasakaalus?

"Treeningud võiksid olla läbi planeeritud, kuid samas piisavalt paindlikud. Kui ikka korralik väsimus peab ja üldse minekut ei ole ning on mitu nädalat kõvasti treenitud, siis on igati mõistlik võtta nädal veidi vabamalt kergemate koormustega. Ehk, et alati ei pea sundima, kuid tasub arvestada, et samas on treeningul ka meeleolu tõstev mõju."