Uudiseid Spartast

Maikuu toob tunniplaani kauaoodatud väliratta treeningud

15:14 28. aprill 2017

Maikuus stardivad kauaoodatud RattaABC ning VäliRatta treeningud. Algajatele mõeldud RattaABC toimub esmaspäeviti kell 18-19.30 (NB! esimene tund 1. mail) ning on kõigile tasuta. VäliRatas on mõeldud edasijõudnutele ning stardib teisipäeviti kell 18.

RattaABC-d juhendab Allan Aulik ning VäliRatast Paul Kesa.

Treener Allan Auliku sõnul algustatakse treeningutel päris algusest ehk piltlikult rattale istumisest ning tasakaaluhoidmisest. "Seega liiga keerulised ei saa tunnid kellegi jaoks olla," kinnitab Aulik. "Esimestes tundides räägime kergelt ka rataste tehnilisest poolest, ehk nende toimivuses ning asendist ja lihtsamast hooldusest ehk mida iga rattasõitja peaks teadma ja jälgima Samm sammult lähme edasi ning vaatame üle olulisemad võtted ning oskused, mida rattasõidus vaja läheb ning anname ka näpunäiteid iseseisvateks harjutusteks. Sõidame nii asfaldil, kruusal ning maastikurataste olemasolul ka metsaradadel. Õpime grupis sõitmist, mäkketõuse, laskumisi ning kurvitehnikat ja loomulikult pidurdamist."

Edasijõudnutele mõeldud VäliRattas on Igas tunnis on vaatluse all uus teema. Alustatakse erinevate tehnikate tundmaõppimisest ja kasutamisest. Seejärel minnakse oma oskusi rakendama erinevatele maastikele ja pinnavormidele. "Vahepeal viime läbi ka mõned spetsiaaltunnid, - näiteks kiirustreeningu," kõneleb treener Paul Kesa.

Need, kes soovivad rattaspordiga tegeleda süvendatult, saavad liituda Sparta rattagrupiga, mida juhib Priit Prous.

Kiiver kindlasti pähe! Tasuta treeningutele on oodatud kõik huvilised.

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.