Uudiseid Spartast

Ahto Tatter on koos oma neljajalgse sõbraga koertetrenniks valmis.

VIDEO: Sparta korraldab ühise jooksutrenni koertele ja nende peremeestele

15:18 03. mai 2017

14. mail kell 9.30 stardib Spartast Järve metsa suunas erakordne jooksu- ja kõnnitreening, millele on oodatud nii koerad kui ka nende peremehed, -naised. Treening on kõigile tasuta.

"Treening koos koeraga peaks olema mõlemale poolele vahva," ütleb Spartas treeniv Loomade Kiirabi kliiniku loomaarst Anu Poopuu, kes ise on kohal ning annab nõu, missuguse koeraga kuidas trenni saab teha. Mõned Anu soovitused koeraga treenimiseks:

  • jälgi oma neljajalgset sõpra
  • ära lase tal sattuda pahandustesse teiste koertega
  • anna talle trenni ajal enda lähedal ruumi
  • ära sööda koeral enne trenni tulekut kõhtu täis
  • lase koeral oma hädad ära teha enne trenni, et tal oleks kerge joosta
  • võta kaasa maiused, et vajadusel saaks ta oma tähelepanu pöörata sulle
  • võta kaasa piisavalt kakakotte
  • juhul, kui koer vajab enda ümber õhku ja ruumi või on kuri, seo talle kaela või rihma külge kollane pael (Yellow Dog Project)

Peremeeste, ja - naiste eest hoolitsevad meie treenerid Marius Unt ja Ahto Tatter, neljajalgsetele õpetab viisakat trennikäitumist Anu Poopuu.

Treeningu päevakava:

9.30 Kogunemine Sparta siseõuele, tervitusnuusutamised

9.45 Soojendusvõimlemine koertele ja peremeestele metsas

10.00 Jagunemine koerte ja peremeeste treenituse järgi kahte gruppi - jooksjad ja kõndijad. Treenerite Ahto Tatteri ning Marius Undi juhtimisel liigutakse treeningmatka lõppsihi - Glehni pargis oleva Tähetorni platsi suunas.

10.30-11.45 Lõpp-punktis on avatud Royal Canini staap. Kõik finišeerijad saavad Royal Caninilt "motivatsioonipaketi". Toimub koerte kaalumine, keha konditsiooni hindamine, mille viib läbi loomaarst Anu Poopuu. Valitakse Sparta lemmikoer, kes saab väikse auhinna.

Hiljemalt 11.45 Lõpp-punktis saab igaüks otsustada, kas lõpetab treeningu sinna või liigub tagasi Sparta suunas. Distantsi pikkus Sparta - Glehni lossi Tähetorni parkla on 6,4 km. Edasi-tagasi distantsiks tuleb 12,8 km.

Tasuta treeningust võib osa võtta ka ilma koerata, kasvõi eesmärgil, et õppida tundma erinevate koeratõugude käitumist looduses.

Ja mõistagi on oodatud on kõik koeraomanikest liikumissõbrad! Trimmime ka oma neljajalgsed sõbrad suvevormi!
Auh-auh. Kohtume trennis!

 

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.