Uudiseid Spartast

Margus Silbaum krooniti jõutõstmises taas Euroopa meistriks (lisatud tulemused)

18:35 14. mai 2017

Sparta treener Margus Silbaum saavutas Hispaanias Malagas peetud jõutõstmise EM-il oma karjääri 23 medali, sedapuhku taas kuldse.

"Tulin Hispaaniasse eesmärgiga Eesti hümni kuulata ja seda ma ka sain. Minu Euroopa ja maailmameistrivõistlustelt võidetud 23 medalit näitavad eelkõige sihikindlust sportlike eesmärkide poole liikumisel, kuid ilma inimesteta minu ümber, ma seda teha poleks suutnud," kommenteeris -93 kilogrammiste meeste kategoorias võistelnud Silbaum oma saavutust.

Margus Silbaumi kogusumma oli 890 kg, hõbemedali sai rootslane Henrik Fransson 890 kiloga, kaotades Silbaumile raskema kehakaalu tõttu. Pronksmedali võitis austerlane Alexander Huber, kes on küki ja jõutõmbe treeningute osas viimased 4 aastat Silbaumiga koostööd teinud, 875 kiloga.

Lisaks jagatakse jõutõstmise tiitlivõistlustel ka üksikala medaleid, mis jagunesid järgnevalt:

Kükis tuli võitjaks taanlane Lentz Nicki Nielsen raskusega 355 kg, hõbemedali võitis Margus Silbaum 335 kg ja pronksmedali sai Alexander Huber 330 kg.

Lamades surumises võitis kuldmedali Alexander Huber surudes rinnalt sirgetele kätele 260 kg, hõbemedali tulemusega sai hakkama Henrik Fransson surudes 257,5 kg ja pronksmedali väärilise surumise tegi rumeenlane Ovidiu Panazan 240 kg. Marguse tulemus oli 225 kg, millega ta oli 6. kohal.

Võistluste viimase ala jõutõmbe võitis Margus Silbaum tulemusega 330 kg, hõbemedali sai itaallane Riccardo Rollo tulemusega 307,5 kg ja pronksmedali sai Henrik Fransson 305 kg tõmbe eest.

Kokkuvõtvalt õnnestus spartalasel Margus Silbaumil võita Euroopa meistritiitlile lisaks kuldmedal jõutõmbes ja hõbemedal kükis.

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.