Uudiseid Spartast

Sparta mees Eiko Toom Spartanil.

Eiko Toom osales Poolas Spartan Beasti "ellujäämisvõistlusel"

17:03 02. august 2017

Sparta treener Eiko Toom osales 30. juulil Poolas Krynicas toimunud ülirasaskel Spartan Beast kõvamehe võistlusel, kus 23 kilomeetrisel rajal pidi rinda pistma nii porimülgaste kui ka  neljakümnekiloste liivakottide seljaskandmisega. 

Spartan Race nime kandvad kõvamehe jooksud on saavutamas maailmas järjest suuremat populaarsust. Karmi ja võitlusliku ala lummusesse on takerdunud ka Sparta treener Eiko Toom, kes osales juba kolmandat korda üliraskel Spartan Race´il. Kui varem Tšehhis toimunud etappidel nuusutas ta nö. õhku, osaledes 7 km sprindis ning 15 kilomeetrisel superrajal, siis nüüd Poolas astus ta uue sammu edasi, lüües kaasa 23 kilomeetrisel Spartan Beastil.

Eiko sõnul osales sellel võistlusel umbes 4500 sportlast ning korraldus oli lihtsalt suurepärane, alustades tipp-topp võistluseelse programmiga ning lõpetades priima rajaprofiili ning ägedate teele veeretatud takistustega.

Tänavusele võistlusele läks Eiko juba auahnete eesmärkidega, sooviga kinnitada kanda esisajas. See tal ka õnnestus - kuigi ametlikke protokolle veel avaldatud pole, usub Eiko, et ta jõudis välja lausa esisajasse. "Võistlus pani proovile eelkõige vaimu," sõnas Toom, kes läbis 23 kilomeetrise tõelise via Dolorosa 3 tunni ja 40 minutiga.

Eiko kirjeldab, et 23 kilomeetrisel distantsil oli ühe kilomeetri kohta umbes üks takistus - küll pidi roomama mudas, küll vinnama ennast köie abil sügavast august välja. Kõige raskemaks katsumuseks peab Toom aga lõpus oodanud neljakümnekiloste liivakottide kandmist mäkke ja sealt ka alla. "Kokku oli seda umbes kilomeetri jagu, lisaks vaevas lõpus juba meeletu vedeliku puudus."

Kogetud elamus tõstis aga Toomi motivatsiooni lausa pilvedesse, sest järgmisel aastal plaanib südikas treener juba vallutada umbes poolesajakilomeetrise Spartan Ultrabeasti raja.

 

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.