Uudiseid Spartast

Portugalist naasnud treener Toomas Tarm näeb Sparta jooksjatel arenguruumi

14:53 07. veebruar 2018

Sparta viieliikmelise meeskonna Portugalis toimunud murdmaajooksu Euroopa klubide võistkondlikel karikavõistlustel 17. kohale juhtinud treener Toomas Tarm pole tulemusega sajaprotsendiliselt rahul.

Mis eesmärgiga Portugali läksite?

"Konkreetset eesmärki oligi raske seada, tegu on krossiga,kus aega on raske prognoosida ja võistlejate ning meeskondade täpset taset ei teadnud. Eesmärgina sai välja öeldud meeskond esimeses pooles ja individuaalne koht 30 hulgas. Esimene eesmärk ei täitunud, teine tuli suure varuga."

Kuidas korraldusega rahule jäid?

"Kõik oli OK, ei jäänud alla krossi EM korralduse tasemele, kuigi tegu veidi väiksema võistlusega."

Kuidas meeste panusega rahule jäid?

"Täiesti õnnestunuks võib pidada Romani  jooksu ja tulemust. Teistel jäi vähem või rohkem puudu, kaotust nii võitjale kui Romanile natuke oodatust rohkem, millest on tingitud omakorda ka tagasihoidlikud kohad. Peamiseks põhjuseks pean teiste meeste vähest kogemust sellises konkurentsis. Meie parematel on rohkem vaja võistelda tugevas ja tundmatus konkurentsis."

Meeskondlik 17. koht tundub supertulemus, kas see oli hetke lagi?

"See ei ole supertulemus, aga järelikult oli selle päeva lagi. Pean ka tagantjärele seatud eesmärki - jõuda esimesse poolde ehk 10-12 hulka- reaalseks ja loodetavalt järgmisel korral see teostub. Selleks on vaja ka 2.-4. numbri veidi suuremat panust, millest seekord jäi vajaka."

Mille poolest Euroopa tipp meist veel ees on?

"Siin on meil 2 taset. Ma väga loodan,et Roman on oma alal Euroopa tipust mitte väga kaugel ja töö käib,et see veelgi väiksemaks muuta. Hooaja peaeesmärk on EMi maraton. Tuleb terve püsida ja targalt treenida, mahtu enam palju tõsta pole vaja, treeningkiiruseid saab vaikselt kasvatada."

Teistel meestel on pikk tee minna, eesmärgiks võiks olla saavutada Euroopa keskmine tase, st. jõuda sellisel võistlusel esimesse poolde. See tähendaks kaotust võitjale mitte enam kui 2,5-3 minutit, praegu tuli ca 4. Usun et  kõikidel on reservi, peaasi on tahe ja asju (treening, taastumine,võistlusvalikud jne.) tuleks enamvähem õigesti teha."

Keda tänada tahaksid?

"Eelkõige toetajaid, tänu kellele see võistlusreis teoks sai: suurima  panuse andis Hasartmängumaksu nõukogu, toetasid veel Eesti kergejõustikuliit, Novelle, Pro Kapital ja Sparta."

Kas järgmisel aastal lähete uuesti sellel võistlusel starti?

"Kindlasti tahaks minna. See on meie tasemele sobiv ja motiveeriv võistlus, Eesti peaks olema seal kindlasti esindatud ja hea meelega näeksin muidugi esindajana meie klubi. Meeskond näitas, et see tase pole ülejõukäiv, aga kohta tahaks kindlasti parandada ning jõuda keskmike hulka. Naiskonnaga tuleb veidi mõelda ja arvutada, kui toetajaid on,siis võiks ka naiskond ehk aasta või kahe pärast osaleda."

 

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.