Uudiseid Spartast

Roman Fosti oma superjooksust Portugalis: sai palju häid skalpe võetud

15:07 07. veebruar 2018

Portugalis murdmaajooksu Euroopa klubide võistkondlikel karikavõistlustel parima spartalasena 10. koha saavutanud maratoonar Roman Fosti sõnul oandis võistlus talle ülivajalikke positiivseid emotsioone.

Palju õnne, Romka, 10. koht on ülikõva tulemus – kuidas jooksu ise iseloomustad ja kas jäid kõigega rahule?

"Soovisin kiirelt alustada, et saada grupi etteotsa, mille järel leida õige hingamine ja vastav tempo. See õnnestus. Kiire alguse järel tuli kerge ehmatus, et kas mingil hetkel võib ehk samm raskeks minna, mille järel võtsin tagasihoidlikumalt ja lasin endast nii mitmedki mehed mööda. Peale poolt maad sain aru, et enesetunne ei ole petlik ja võin julgemalt ettepoolt rühkida. Nii ma ca 20 kohalt vaikselt liikusin 10-ndale positsioonile. Lõpus oli jõudu küll, kuid mäestiku rasketest treeningutest jalg polnud lõpuspurdiks kõigre teravam. Jäin võistlusega rahule, üle pika aja hea emotsioon, seda eneseusku oli mul vaja edaspidisteks treeninguteks. Seda teadmist, et trennis kogetud hea tunne ei ole petlik."

Millise emotsiooni see võistlus Sulle pakkus?

"Hea emotsiooni, võistkonnad hoidsid ühte ja kaasaelajaidki oli palju, kes nii omadele kui ka teistele raevukalt kaasa elasid. See andis ka mulle jõudu raskematel hetkedel. Hea meel oli, et meile olid kaasa elama tulnud kaks Eesti neiut, kes juhuslikult Portugalis puhkamas olid." 

Klubi esindamine Euroopas pole vist väga tavapärane, kas Sparta tõusis ka Euroopa jooksusõprade teadvusse paremini?

"Oo jaa, leedulased soovivad meiega koostööd teha ja kutsusid meid Leetu võistlemagi. Kuna Taani klubi nimigi oli Sparta SS ja nende neiu võitis ja naiskond sai pedestaalile, siis isegi Toomas sai õnnitlusi :)."

Kirjelda natuke võistlustrassi?

"Rada oli mööda männimetsa, kus olid paar väikest küngast ja kunstlikult tekitatud liivaribad ning palgid, millest tuli üle hüpata. Mulle see rada meeldis, täitsa mõnus oli vahelduseks linnajooksudele metsaradadel mütata."

Kui rahule ise enda ja kogu Sparta esinemisega jäid?

"Ise jäin ikka väga rahule, poleks sellist aega lootnud ja kaotsuki parimatele oli minimaalne ja palju skalpe sai võetud. Sparta tiimiga lootsime 22 tiimi hulgas keskele tulla, mis jäi saavutamata minu arvates kogemuse vähesuse tõttu, kergelt põlesid mõned poisid läbi."

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.