Uudiseid Spartast

Spartalane Roman Fosti on suurepärases jooksuvormis.

Roman Fosti jooksis poolmaratoni MM-il supertulemuse

08:55 03. aprill 2018

Valencias toimunud poolmaratoni MM-il saavutas spartalane Roman Fosti 63. koha ajaga 1:03.45.

Treener Toomas Tarmi sõnul on hoolimata esmapilgul mittemidagiütlevast kohast, on poolmaratoni MM-i näol on tegu ühe tihedama konkurentsiga võistlusega. "Meeste jooks oli ka harukordselt kõrge tasemega, vaatamata tuulisele ilmale joosti väga palju isiklikke rekordeid Saavutatud kohast on tähtsam joostud tulemus ja see oli väga hea.Isikliku rekordi parandust tuli ligi minut ning täitus ka kauane eesmärk jõuda uude minutisse, alla 1:04. Roman läbis distantsi väga ühtlaselt tempos 3.00-3.01/km," rääkis Tarm.

Tema aeg on Eesti kõigi aegade edetabelis 3. Eespool on rekordiomanik Pavel Loskutov(1:03.00) ja Tiidrek Nurme(1:03.13). Mööduda õnnestus sellistest Eesti tippmeestet nagu Aivar Tsarski ja Toomas Turb.

Romani hooaeg on alanud väga edukal t- pooleteise kuu eest tegi ta mältatavasti suurepärase jooksu klubide KV krossijooksus, kus saavutas 10.koha. Nüüd õnnestus sama veelgi tähtsamal jõuproovil ja distantsil. Ees on kõige tähtsam- näidata tõusnud taset ka maratonis. Roman jookseb maratoni 29. aprillil Hamburgis, kus on kiire rada ja korralik konkurents.

"Miinimumeesmärgiks on kindlustada pääs Berliini EM-ile," kinnitab Tarm ja lisab: "selleks on vaja joosta alla 2:19, kuid kindlasti ei lähe Roman starti selle plaaniga,vaid üritab joosta tunduvalt kiiremat aega."

“Roman on hea näide sellest,kuidas on ka tipptasemel võimalik siduda tööd ja sporditegemist. Ta on tööandjaga saanud kokkuleppele paindlikus graafikus,mis võimaldab käia ülivajalikes treeninglaagrites. Laagrites on ta leidnud endale võrdväärsel tasemel  treeningpartnerid, kellega koos tugevaid treeninguid tehes on toimunud arenguhüpe," tõdes teenekas treener.

"Samuti on mitmeaastane välis- ja tiitlivõistluste kogemus andnud selle, et tähtsal hetkel ei hakka Romanil jalg värisema ja üldjuhul teeb ta tähtsal võistlusel oma hetke maksimumi. Kahjuks ei saa seda öelda paljude Eesti jooksjate kohta.

Selle hooaja peaeesmärgiks on augusts joostav Berliini EM-i maraton,kus eesmärgiks on esikümnekoht. Kui edasine ettevalmistus kulgeb tõrgeteta,siis on see reaalne ja saavutatav."

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.