Uudiseid Spartast

Spartas on avatud fotonäitus "Vöö kütkes"

13:45 16. aprill 2018

Sparta vestibüülis on avatud meie klubi jooksugrupis treeniva Silver Pramanni ja Tiiu Heinsoo fotonäitus "Vöö kütkes".

Näitus on pühendatud Eesti 100 sünnipäevale ja avati Tallinna Õpetajate Majas  15. veebruaril 2018 ja Spartas on vaid üks osa nendest pildidest.

Silver Pramanni sõnul kandsid selliseid ilusaid mutrilisi vöid nagu fotodel näha enamasti naised ja nendes mustrites olid peidus sõnumid.  "Vööd peeti maagilise jõu andjaks ja kurja eest kaitseks, mis annab jõudu, annab tuge, ravib haigusi. Arvestades, et enamus just kandisd naised siis on viljakuse märke ja kaitseriste. Koos punase lõngaga on tegu tõeliselt väega jõuga," selgitab Pramann

Fotod visualiseerivad nendes vöödes peituvat salapärast jõudu ja väge, mis sinna on kootud ja et hallist argipäevast, kaugetest tumedatest aegade hämarustest välja tuuapeidetud maagilised sõnumid ja soovid parema tulevikus ees.

"Näituse pealkiri VÖÖ KÜTKES võib mõtestada kui kütkestavalt lummavad või kütked kui ahelad, sõltuvalt kuidas kõnetavad need vööd meid tänapäeval. Kas pigem on vöö kui nabanöör millega oma kultuuriga seotud olla või kui kammitsad millega oled aheldatud oma esivanemate pärandiga või on see hoopis inspiratsiooni allikaks? Kas see nn rahvuslik tunne on meie sisemine jõud ja inspiratsioon või ainult väline muster? Ka võib vaadelda fotosid mehe ja naise suhete kontakstis ja soorollide üle mõtiskledes."

Eks iga pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna ja vaataja näeb seda mida ta vaadata tahab.

Näitus jätab vabaduse igale vaatajale ise interpreteerida ja tekkinud küsimuste üle juurelda.  

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.