Uudiseid Spartast

Lauri Pihlak on Spartas muutunud teadlikumaks jooksumeheks.

Lauri Pihlak: jooksugrupp on aastatega muutunud kodusemaks

10:49 22. mai 2018

Umbes paar aastat Sparta jooksugrupis kaasa löönud Lauri Pihlak sõidab Järve metsa treeningutele lausa Viimsist. "Eks seal ummikutes ole tüütu istuda, aga Sparta trenn on seda väärt," sõnab Pihlak.

Nooruses polnud Lauri spordist just üliliia palju sisse võetud, pigem tegeles ta sellel ajal rohkem muusikaga. "Kehaline kasvatus oli ainukene sport ja sealt sai ka viilitud nii palju kui võimalik. Mingeid tulemusi pole sellest ajast ette näidata," räägib Lauri.

Muutus tuli sõjaväes, kui Lauri avastas enda üllatuseks, et jooksmine ja vastupidavus on tal päris head. Läbimurre toimus siis, kui Lauri oli umbes 28 aastane ja osales koos oma hea tuttavaga Rabajooksul. "Jooksingi oma esimese võistluse Rabajooksul ajaga 24.27 (6,3 km 2007 aastal) ja aasta hiljem juba läksin maratoni jooksma ja lõpetasin selle loomulikult haamriga, kuid aeg tuli 3.32.47," kirjeldab Lauri oma sortlasetee algust.

Nüüd on ta jooksnud kümme aastat ja maratonirekord on 3.10.50 (2012). "Teine tulemus, mis mulle endale rahulolu pakub, on see, et käisin sellel aastavahetusel proovimas ultrajooksu ja sain 12 tunni jooksul “Viimase  öö unistus” tulemuse 106,2 km."

Sparta jooksugrupp on aastatega Lauri jaoks järjest kodusemaks muutunud. "Tundub, et ka rahvast on tublisti juurde tulnud, sest trennides ikka on metsaalune inimesi täis.Samuti on tore see, et lisaks tavalistele trennidele on toimunud nädalavahetustel näiteks mäkke jooksud ja samuti on plaaniväliselt koos teiste spartakatega mõni nädalavahetus joostud pikki jookse."

Sparta lisas teadlikkust

Lauri on Sparta jooksugrupist leidnud mitmeid uusi sõpru ja tuttavaid. "Kindlasti on ka minu isiklikud treeningud läinud proffesionaalsemateks. Olen oluliselt teadlikum, et kuidas treenida, kuidas toituda, kuidas hoiduda vigastustest jne.," kinnitab ta ja tunnistab, et enne Spartaga liitumist oli ta suhteliselt skeptiline igasuguste gruppide suhtes. 

Kuid nagu näha, pidi ta oma sõnu sööma. "Grupis on ikka oluliselt motiveerivam teha igasuguseid jooksuharjutusi ja muid rühmatreeninguid. Samuti on tore käia koos võistlustel ja võtta mõõtu teistega. Kui enne grupiga liitumist tundusin endale, et olen suhteliselt kõva jooksja, siis grupis saad aru, et asi on sellest ikka kaugel. See sportlik viha heas mõttes paneb rohkem pingutama."

Viimsist trennis käiva Lauri sõnul motiveerib teda igapäevaselt liiklusummikutega võideldes trennis käima hea seltskond, toredad treenerid (Ahto, Toomas ja Maile), ning kogu see Sparta kontseptsioon. "Minu kodukandis sellist sarnast varianti ei ole, kuigi mingis vormis on mingid teised klubid ka teinud mõningaid kogunemisi, kuid see pole päris see." Sparta pluss on Lauri hinnangul ka see, et on ikkagi oma hoone kus saab riideid vahetada, head treenerid ja saab lisaks sauna ka.

Kuidas edasi? "Minu sportlikud ambitsioonid on nautida jooksmist ja loomulikult oleks tore alistada maratonis see maagiline kolme tunni piir, mis on nii lähedal kuid samas nii kaugel," ütleb sitke jooksumees.

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.