Uudiseid Spartast

Sparta jooksugrupi esimene treener Urmas Randma.

Urmas Randma: 578 päeva spartalane

08:08 23. mai 2018

Sparta esimese jooksutreenerina aastatel 2013-2015 töötanud Urmas Randma muutus meie klubis enda sõnul eratreenerist koolipapaks, kellel pidi inspiratsiooni ja innustavaid sõnu jätkuma kõigi jaoks.

Treeneri töömeheelu on kui õhukesel jääl kõndimine. 2013 kevadel olin minagi üleöö kui teelahkmel, kui minu nn.  Stamina eliitrühm oli lagunemas. Olin väga pettunud, vigu tuli otsida ka iseenda keerulises iseloomus.

Olin elus kannapööret tegemas, spordil seal kohta polnud! Väga sünge perspektiiv, kui oled kogu elu ihu ja hingega asja juures olnud!

2013. aprilli lõpupäevil pöörasin aga oma elus ette uue lehekülje ja sain võimaluse liituda Spartaga.

Eratreenerist koolmeistriks

Üleöö leidsin end hoopis teistsugusest treenerirollist, mis mulle järjest rohkem meeldima hakkas. Kui tippudega töötades olin kui meistritiitlitega ja medalitega ärahellitatud eratreener, siis nüüd olin kui kogu küla lastega tegelev koolmeister. Korraga oli mul esimestes trennides Järve metsa all 25-35 jooksjahakatist, kelle kõigi jaoks pidi mul inspireerivaid sõnu ja innustust jaguma.

See oli huvitav ja uutmoodi kogemus, sest treenijate tase oli väga "seinast seina", treeningud pidid olema väga lihtsakoelised ja läbimõeldud, et kõik oma koormuse kätte saaksid, ei pelgaks treeninguid ja treeningutele  tagasi tahaksid tulla.

Julgen öelda, et igaks treeninguks oli mul uus ja huvitav "konspekt tagataskus", mis omamoodi garantiiks ja edu aluseks. Sparta reklaamis vastloodud jooksugruppi väga tõhusalt ja harjutajaid jagus kõigile toonastele treeneritele – Ahto Tatterile, Marius Undile kui mulle.

 2014. alguseks oli jooksugrupp juba vägagi elujõuline. Grupiga olid liitunud mitmed jooksjad ( Teppo, Soots, Kukk, Mitt, Sasmin, Lillelaid jt), kellel asja ka auhinnalaudade poole kiigata, EMV medalid olid esialgu unistuseks.

Klubi struktuur töötas suurepäraselt, töötingimused olid ideaalsed nii sportlaste kui treenerite jaoks.

Metsarajalt Eesti meistrivõistlustele

Mingit survet juhtkonna poolt polnud, saime rahulikult areneda. Justkui tänutäheks heade töötingimuste eest, läksin 2014 veebruaris  oma tublimatega Tartusse Eesti sisemeistrivõistlustele, mida võib seega pidada spartalaste debüüdiks EMV-l! 

Saime "silmad pähe", - meie edukaim oli Kaisa Kukk 4. ja 5. kohaga.

Sparta oli Eesti jooksukaardil ja edasi läks juba hoogsate sammudega igas mõttes, võite ja auhinnakohti jagus juba igaks nädalavahetuseks.

Esimese medali võitsime poolmaratoni Eesti meistrivõistlustel, kus  Kaisa Kukk saavutas üllatuspronksi! Kaisa võitis hõbeda ka 10 000 meetris ja siis "kirsiks tordil" saavutasid spartalased Anu Teppo hõbeda ja Kaisa Kukk maratonipronksi.

Et Sparta on kindlalt jooksmaastikul kanda kinnitanud, selle tõestuseks Ekideni EMV naistetiimi hõbemedalid ( Kirti Rebane, Anu Teppo, Viivi Anne Soots, Kaisa Kukk, Maile Mangusson, Margit Mälter) ja meestetiimi (Tambet Masik, Kaupo Sasmin, Raivo Alla, Raido Mitt, Ats Sõnajalg, Tõnu Lillelaid) pronksmedalid!

Sparta lõpetas 2014 võistlushooaja EMV 6 medaliga, 31 esikümnekohaga, 45 punktikohaga. Klubide arvestuses saavutati 80 klubi hulgas tubli 15. koht 1663 punktiga, täiskasvanute arvestuses 8.koht! 

Seda oli rohkem, kui keegi julges oota-loota ja tunnustuseks kogu Spartale, siit oli hea edasi minna!

Masinavärk toimis ideaalilähedaselt

Poolteist aastat töötamist Eesti parimas spordiklubis andis väärt kogemuse igas mõttes! Nägin masinavärgi  ideaalilähedast toimimist, mis saavutatakse pikaaegse kannatliku toimetamisega, "kivi-kivi haaval müüri ladudes". Sparta panustab väga palju reklaamile ja personali heaolule,ilma milleta tänapäeva tihedas konkurentsis läbi ei löö. Treeneri heaolu sain omal nahal tunda, kõik vajalik oli organiseeritud kui kellavärk. 

 Lõpetuseks minupoolsed tervitused ja edusoovid kõigile spartalastele, eelkõige aga endistele töökaaslastele ja jooksurahvale.

Autor: Urmas Randma, spartalane 1.05 2013-30.11 2014

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.