Uudiseid Spartast

Aitäh ja hüvasti, Aivo Liksor, spartalane viimase hingetõmbeni!

Hüvasti Aivo Liksor, spartalane viimase hingetõmbeni

11:24 23. juuli 2018

Sügava kurbusega teatame, et reedel, 20. juulil lahkus meie seast 60-aastasena Sparta kauaaegne tegevjuht Aivo Liksor.

Mitmekülgne spordimees Aivo Liksor liitus Spartaga 2010. aastal ning klubist kujunes tema jaoks ilma liialdusteta teine kodu.

Varahommikust tihtipeale klubi sulgemiseni oli ta Spartas ringi liikumas, klientidega vestlemas, uusi ideid genereerimas või lihtsalt ise sportimas. Polnud asja, mitte ühtegi detaili, mida ta Sparta arengu kohta ei teadnud ning millele kaasa ei elanud.

Imekspandava põhjalikkusega motiveeris ta inimesi enda ümber sportima ning töötama. Tema hobi ja kirg olid kokku saanud justnimelt Spartas – võimalus tegeleda oma lemmikaladega ning olla üdini spordi sees. Just selline oli – tundus – tema jaoks ideaalne töökoht.

Laia silmaringiga isiksusena oli ta suurepärane vestluspartner, kes vajadusel kuulas ära ka isikliku elu mured ning oskas oma kogemustele ja oskustele toetudes nõu anda.

Tema tulekuga avanes täiesti uus peatükk Sparta välitreeningute osas – tulihingelise suusafännina asus Aivo hinge sisse puhuma tema juhtimisel loodud suusagrupile ning esimesi samme hakkasid astuma ka ratta-, jooksu- ning rulluisugrupi treeningud.

Liksori entusiasm ning palav Sparta-armastus ei jäänud märkamata ka meie klubis treenijatele ning kolleegidele. Klubi hüvanguks oli ta valmis läbi minema tulest ja veest - ta aitas edendada noortegruppide tööd, lõi kaasa eakate treeningute loomisel ning oli asendamatu ideede generaator erinevate ürituste korraldamisel. Mees nagu orkester, sobiks tema kohta liialduseta öelda.

Paljude treenijate jaoks kujunes Aivo Liksorist omamoodi Sparta sümbol, kelle peale võis alati loota ning kes oma leidlikkuse, tutvuste ja suhetega suutis sõlmida kõik lahtised otsad kokku ning lahendada kõik jooksvad probleemid.

Ja nende probleemide lahendused olid sageli vaid ühe Aivo telefonikõne kaugusel – kõigest oli tunda, et oma pikaaegse spordijuhi ning rahvasportlase karjääri jooksul kogutud suhetepagas oli põhjalik ning sealt leidis abi ja vastuseid igaks elujuhtumiks.

Armastus spordi ja spordiinimeste vastu kiirgas välja igast Aivo teost ja liigutusest – igipõlise olümpiafännina valis ta puhkusekski aja, mil telerist segamatult tippspordiülekandeid sai nautida. Vihikud ja kladed täitusid numbrite ja tulemustega, olümpiavõitjate nimesid võis ta une pealt ja kinnisilmi meelde tuletada.

Tema lakkamatu energia tagajärjel tekkisid Spartas uued traditsioonid, mis kestavad siiamaani. Uue hingamise tõid klubile jõusaali liiga võistlused, kestvusalade harrastajatele loodi võimalused suvisteks üleeestilisteks rattamatkadeks ning vahvateks suvelaagriteks, rääkimata legendaarseteks saanud Sparta talvepäevadest lumisel Otepääl.

Liksor lõi kõiges ka ise kaasa, näidates oma isikliku eeskujuga, et aastad on ainult number passis ning ka keskeas võib vabalt spordiga tegeledes oma vaba aega sisustada.

Viiekordse Worldloppeti meistrina polnud olemas nii kõva pakast, mis ta suusarajalt eemale oleks hoidnud. Kasvõi härmas vuntside ning külmetavate jalgadega sõitis ta suusamaratonid läbi ning oli sellega paljudele vankumatuse ja vapruse sümboliks.

Oli ääretult ebaõiglane ja omamoodi valus-irooniline saatuse vingerpuss, et elus jooksul rohkem kui 100 maratoni sõitnud, nii suuskadel kui rattal läbinud Liksori spordimeheteele tõmbas traagiliselt pidurit kolme aasta tagune õnnetu kukkumine rattasadulas, mille tagajärjel ta kaotas liikumisvõime ning jäi aheldatuks ratastooli.

Ka viimased kolm aastat oma elust veetis ta spordile ja Spartale kaasa elades, olles tihtipeale oma igihaljale uudishimule toetudes äärmiselt kursis kõige maailma spordis ning ka klubis toimuvaga.

Oma rikkalikku kogemustepagasit kasutades andis ta ka viimastel aastatel oma juhtnööre ja soovitusi Sparta ürituste läbiviimiseks või ka klubi arengu suunamiseks.

Ta jäi spartalaseks viimase hingetõmbeni. Aitäh ja hüvasti, Aivo!

Avaldame kaastunnet lahkunu omastele ja sõpradele.

Aivo Liksori ärasaatmine toimub laupäeval, 28. juulil kell 14 Sparta pallimängude saalist.

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.