Rühmatreeningute uudised

Maris Kajari koos oma kolme silmateraga.

Maris Kajari: inimese eluülesanne on olla õnnelik

11:11 26. märts 2012

“Tänu lastele olen ma see, kes ma olen - nad on meie pere päikesekiired ja edasiviivaks jõuks,”  ütleb kolme imearmsa tütre ema ja Sparta spordiklubi treener Maris Kajari portaalile fitness.ee antud usutluses.

Mis treeningtunde sa annad? 

"Zumba, Pump FX, Spinning."

Kuidas sa jõudsid treeneri ameti juurde, sinu staaž?

"Kui sündis meie esimene tütar Keira, hakati tegema Sparta Spordiklubi, kui ta oli 8 kuune, alustasin treeneriametiga. Olen sporti teinud ning harrastanud kogu elu aga et treeneriks sain, selle eest võin tänada saatust ja unistusi. Nimelt olin enne lapsi SEB Pangas kliendihaldur ning ühel koolitusel oli vaja kirja panna oma unistused - ma siis kirjutasin, et tahaksin kunagi hobi korras treener olla.
Nii et ehe näide sellest, et ei ole olemas võimatuid unistusi, on vaid meie piiratud ettekujutus võimalikkusest. Treenerina olen töötanud 3 aastat."

Kus oled õppinud/haridustase/kogemused?

"Lõpetasin ülikooli juura alal. Lisaks olen 7 aastat muusikakoolis klaverit õppinud. Nagu näha, ei ole minust ei muusikut, ega juristi saanud. Küll aga olen muusikakoolis omandatut saanud kasutada treeneriametis. Treenerina olen läbinud FX-konseptsioonide koolitused, Zumba koolituse ja siseratta treeningu ehk spinningukoolituse. Lisaks olen osalenud erinevatel workshoppidel nong conventionitel."

Kas treeneriamet on sinu jaoks rohkem töö või hobi?

"Ikka hobi, kuna minu põhitöö on ikkagi olla ema oma komele tütrele."

Sa oled kolme, suurepärase tütrekese ema, kuidas on see mõjutanud sinu treeneri ametit? Kas midagi on ka tegemata jäänud?

"Tänu lastele olen ma see, kes ma olen - nad on meie pere päikesekiired ja edasiviivaks jõuks. Tänu nendele olen ma suutnud ja suudan rohkem, kui ma kunagi ette oleks kujutanud. Ei ole asja, millest ma oleksin pidanud loobuma, kuna mul on lapsed. Pigem jõuan rohkem, kuna iga minut on arvel ja tänu sellele oskan aega veelgi paremini kasutada ja planeerida.

Öeldakse ju, et piisavalt hästi organiseerides, saab kõigega hakkama ja jõuab kõike. Kui keskmine laps oli 3- kuune, siis käisin Zumba koolitusel, nüüd just olin noorimaga päeva Soomes spinningu koolituse l- öeldakse ju, et lapsed tulevad sinu ellu, ning nemad peavad harjuma meie elutempoga. Lisaks on mul suurepärane abikaasa, kes mind alati toetab ja hea meelega lastega koos aega veedab.
Lapsed on olnud minu parimad õpetajad elus - kui sa oled olnud ema, siis ei ole olemas asja, millega sa hakkama ei saaks."

Mis soovitusi annaksid tulevastele/värsketele emadele, enda vormis hoidmiseks?

"Vormis oleme me ju koguaeg - ring on ju ka vorm. Tegelikult kehtib siin lihtne elutõde - terves kehas terve vaim. Kui sa oled kehaliselt aktiivne koguaeg, siis on ka vaim värske, ning raseduseelse vormi taastamine ka oluliselt lihtsam. Kas äkki ei ole meie probleem üldse selles, et me keskendume ainult kehakaalule- unustades enesetunde ja muud tähtsad väärtused elus? Mina arvan, et inimese peamine eluülesanne on olla õnnelik - naerda ja armastada rohkem, ning mõelda ja viriseda vähem. Sporti tuleks teha rõõmsa meelega ning siis, kui sa seda teha tahad- hambad ristis millegi saavutamisel ei ole minu arvates mõtet. Kui sinu eesmärk on olla heas vormis, siis tegutse selle nimel- sest kõik mida sa soovid saavutada on kinni sinus eneses. Ja nii lihtne see ongi!"

Milline on sinu arvates ideaalne treener?

"Ideaalne treener teab, mida ja milleks ta teeb- aitab enda klientidel saavutada seda, mida nad soovivad, on innustaja, motivaator ning juhendaja. Tänapäeva kiire elutempo juures oleks kindlasti ideaalne treener see, kes tuleb kangiga ukse taha, kui sa ei ole juba pikka aega trenni jõudnud. Nii et mul on arenguruumi :)"

Eesmärgid tulevikuks?

"Kasvatada oma lastest õnnelikud inimesed, armastada elu ja teha oma unistused teoks. Lühiajaline eesmärk on õppida selgeks ruubiku-kuubiku kokkupanemine."

Kust leiad motivatsiooni pingutada ja energia?

"Energiat saan perekonnalt ning oma klientidelt. Üks täiustab ja toetab teist. Olen sõitnud trenni olles täiesti energiast tühi- ning trenni lõppedes tundnud sellist jõudu, et võiksin mägesid liigutada. Motivatsiooni saan elult endalt- mida rohkem ma tean ja õpin, seda rohkem ma saan aru, kui vähe ma tean."

Kuidas sa lõõgastud/puhkad?

"Perega koos olles, trenne tehes ning reisides. Samuti meeldib mulle tavaline naiselik „lõõgastus“ nagu šoppamine. Minu arvates on ideaalse elu tasakaal selles, kui sa igapäevast elu elades suudad lõõgastuda ja puhata."

Milline näeb välja sinu igapäevane toitumine, kas jälgid mida ise sööd ja lastele pakud?

"Midagi ikka jälgin- kasvõi seda, et lapsed nälga ei jääks. Eks jõuame jälle sinna tagasi, et terves kehas terve vaim- seega proovin hoida ka toidulauda tasakaalus. Śokolaadi ja kooki söön rohkem hommikupoole, ning muna ja juustu õhtupoole."

Kes kehastab sinu jaoks ideaalset vormi?

"Ideaalses vormis on inimene, kelle elu on tasakaalus, ta on ise õnnelik, ning tunneb ennast oma kehas hästi."

Mida soovitaksid algajale tervisesportlasele?

"Leia endale ala, mida sa tõeliselt armastad ja teha tahad ja tee kõike kire ning naudinguga- siis on hea tuju ja vorm garanteeritud. Me ei usu seda sageli, aga kõik algab sinu enda enesetundest ning sellest, millise tundega sa midagi teed."

Vaata veel:

Pildigalerii Marisest

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.