Uudiseid Spartast

Sparta suve naelaks on rohked välistreeningud

12:02 22. juuli 2015

Suve saabudes eelistavad paljud spordiklubis treenijad otsida vaheldust värskes õhus toimuvatest treeningutest.

Ka Sparta on kolinud osa oma tundidest majast välja ning laiendanud varasemaga võrreldes veelgi oma trennimenüüd. Võimaluse professionaalsete treenerite käe all oma oskusi ning tehnikat parandada saavad nii jooksjad, suusatajad, ratturid kui ka lihtsalt kõndijad.

Järjest rohkem jooksuhuvilisi on Spartas leidmas endale tõelise trennikodu. Kui kõrgemate eesmärkidega maratoonarid ning rahvaspordiüritustel tippkohti sihtivad edasijõudjad ammutavad kuldaväärt nõu kogenud juhendajate Ahto Tatteri ja Toomas Tarmi käe all, siis jooksmises alles esimesi samme tegevad entusiastid saavad kaasa teha Marius Undi komplekstreeningus, mis hõlmab nii jooksu kui ka Sixpacki nime all kõhu-, selja ning küljelihaste trimmimist.

Marius Undi sõnul pöörab tema oma treeningutes tähelepanu eelkõige jooksutehnika lihvimisele. „Võrreldes maratonijooksjatega on meie tunnid teravamad ning intensiivsemad, kuna lihvime peale pöiaharjutusi ka kiiruslikke võimeid.“

Et Unt on aastaid töötanud spordikoolis jooksutreenerina, on üheks tema kireks noorte perspektiivikate jooksupärlite ülesleidmine ning lihvimine. „Kindlasti ootan oma treeningutele perspektiivikaid noori, kes tahaksid osaleda keskmaajokksuvõistlustel,“ sõnab kogenud juhendaja. Järve metsast Spartasse naasdes liigub aga grupp saali Sixpacki-nimelise pooletunnise katsumusega i-le punkti panema.

Suusatajad rautavad suvel rege

Aastaringselt treenivad suusatajad on suveks eesmärgis võtnud – iidset vanasõna kasutades – ree rautamise. Tehakse palju ÜKE-t ning pööratakserullsuskadel sõites palju tähelepanu tehnika trimmimisele ning tasakaaluharjutuste tegemisele.

„Praegu parandame rullidel sõites tehnikat, teeme juurdeviivaid ja tasakaaluharjutusi. Liigume edasi samm-sammult,“ sõnab Sparta suusagrupi pealik Jaanus Teppan, kellel on suurepärane omadus anda oma oskusi edasi nii tippudele kui ka harrastajatele.

Lisaks kuulvad Sparta suusagrupi liikmete suvisesse treeningplaani muuhulgas ka treeningkogunemised Vinnis ja Margusel. Järjest suuremat populaarsust koguvad aga ka perelaager Peipsi ääres ning Ähijärve-Mammaste rattamatk RMK radadel.

„Et tuua treenijate argipäeva vaheldust ning harjutada suusagrupi meie-tunnet,“ mõtestab Teppan lahti aktiivse suveplaani.

Ratturid lihvivad tehnikat

Sparta rattagruppi veduriteks on kogenud treenerid Allan Aulik ning Priit Prous. Lisaks niisama mõnusale sõitmisele õpitakse tunnis ka rattasõidutehnikat, mis on vajalik ohutuks ja kiireks liikumiseks rattasadulas. 

"Igas tunnis on vaatluse all uus teema," selgitab treeningute ülesehitust juhendaja Allan Aulik ja lisab, et treeningsarja alustatakse erinevate tehnikate tundmaõppimisest ja kasutamisest. Seejärel minnakse oma oskusi rakendama erinevatele maastikele ja pinnavormidele. "Vahepeal viime läbi ka mõned spetsiaaltunnid, - näiteks kiirustreeningu," kõneleb Allan.

Teisipäevased treeningud on mõeldud maastikuratta sõiduoskuste arendamiseks ning on jagatud kahte gruppi: Allan Aulik tegeleb algajatega ning Priit Prous annab nõu edasijõudnutele.

Lisa oma kommentaar

Sinu nimi:*
Sinu e-post:
Kommentaar:*
Lisa kommentaar
Kuvan 0 kommentaari
Ühtegi kommentaari ei ole.